30 Eylül 2012 Pazar

ALLIK NASIL SURULUR?

ALLIK SÜRMENİN İNCELİKLERİ PÜF NOKTALARI NELERDİR NASIL SÜRÜLMELİDİR

Allık kapatıcı yani fondöten sonrası cilde canlılık ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Allık yüzünüzün daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Pürüzsüz bir cilt görünümü doğru sürülen bir allık ile mümkün olacaktır. Doğru sürülen diyoruz çünkü; allığınızı uygun şekilde sürmezseniz yüzünüz inanın doğal halinden daha çirkin görünecektir. Şimdi sizlerle allık sürmenin püf noktalarını ve inceliklerini paylaşalım.

Allık Nasıl Sürülür:

* Önce Fondöten sonra pudranın rengine uygun olan allık rengini seçmelisiniz. Allık üçüncü aşamadır.

* Allığı fırçaya alınız, daha sonra fırça üzerindeki allık fazlalılıklarını fırçayı işaret parmağına hafifçe vurarak alınız.

* Elmacık kemiğinizin güldüğünüzde kabaran üst kısmı allığı süreceğiniz yerdir. Elmacık kemiğinizin altına renk taşırmamaya dikkat edin. Tam elmacık kemiğinizin ön kısmı üzerine uygulanan renk, sizi taze bir görünüme kavuşturur. Biraz daha arkaya doğru uygularsanız daha sofistike bir görüntü elde edersiniz.

* Allığı yüz şeklinize uygun olarak sürmelisiniz.

* Yüzünüz yuvarlaksa: fırçanızı V çizecek şekilde yanağın üst kısmından şakaklara doğru uygulayınız.

* Yüzünüz kare ise: karşıya baktığınızda gözlerinizin merkezi elmacık kemikleriyle nerede birleşiyorsa allığı oraya uygulayınız ve şakaklara doğru çekiniz.

* Yüzünüz dikdörtgense: gözlerinizin dış köşelerine ve elmacık kemiklerine uygulama yapınız.

* Yüzünüz oval ise: elmacık kemiklerinden şakaklara doğru allığı sürünüz.

* Yüzünüz üçgense: fırçayı V şeklinde elmacık kemiklerinden şakaklara doğru uygulayınız.

* En son yüzünüzü dengelemek için kaşın altından yüzün ortasına doğru az miktarda allık uygulayınız. Fırçayı burun ucu, çene ve alında hafifçe dolaştırınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.