29 Eylül 2012 Cumartesi

AYAKKABILAR NASIL SAKLANMALI?


Ayakkabılar nasıl saklanmalı?

Ayakkabılarınızı düzenli bir şekilde saklayarak hem ayakkabınızın ömrünü uzatın hemde ayağınızın sağlığını koruyun.

Ayakkabılarınızı düzenli bir şekilde saklayarak hem ayaklarınızın hem de ayakkabılarınızın sağlığını güvence altına alabilir, bu şekilde daha rahat olabilirsiniz. Peki, ayakkabılar tam olarak nasıl saklanmalı ve saklanırken hangi etkenlere dikkat edilmelidir?

Konusunda uzman kişiler tarafından önerilen tavsiyeleri sizlere sunuyoruz. Bu tavsiyeleri dikkate alarak sizlerde ayakkabılarınızı daha uzun süre koruyabilirsiniz. Ayakkabıları dolaba kaldırmadan önce temizleyin.

Üzerlerinde kir kaldığında yapısının bozulmasına göz yummuş olursunuz. Özellikle babet gibi yumuşak ayakkabıları saklarken birbirlerini ezmemelerine özen gösterin. Ayakkabıların burunlarını peçete ile doldurabilirsiniz.

Ayakkabılarınızı yerleştirdiğiniz dolabın hava alır olmasından emin olun. Hava almadığı takdirde kötü koku tüm ayakkabılara yayılabilir. Üzerinde toka bulunan ayakkabıları kaldırırken metal yerleri ince kağıt ile sarın.

Yoksa diğer ayakkabılara izi çıkabilir veya renklerini kaybedebilirler. Islak ayakkabıları dolaba kaldırmayın. Kurumalarını bekleyin ve üzerindeki tozları temizleyin. Bir önceki yazımız olan Ertesi gün hapını yanlış kullananlar buraya! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.