29 Eylül 2012 Cumartesi

GELIN MAKYAJI NASIL YAPILMALI?

Gelin makyajında temel kurallar nelerdir?

 Gelinlik makyajının mükemmel olabilmesi için öncelikle cildin temiz olması gerekir. Bunun için gelin adayının nikahtan birkaç gün önce cilt bakımı yaptırması, makyaj öncesinde de yüzünü temiz tutması gerekir.


Gelin makyajında gelinin genel duruşunun önüne geçmeyen bir görüntü yaratmak amaçlanmalı. Makyajda sadelik gelinin doğal güzelliğini ortaya çıkaracaktır.

Parlak yerine mat ancak açık renkler tercih edilmeli. Fondöten seçiminde ten rengine, özellikle boyun bölgesine uygunluğa bakılmalı.


Gözler, gelin makyajında en önemli bölgedir. Gözde alt bölgeye açık renk far, üst kısma gölge için daha koyu bir ton tercih edilebilir. Farın çok yoğun uygulanmaması önerilir.

Videoyu izleyin: Gelin makyajında gözlere nasıl bir makyaj uygulanmalı?


Allık yuvarlak yüzde elmacık kemiklerinin altına ve şakaklara, köşeli yüzde elmacık kemiklerinin üzerine uygulanmalı.


İnce kirpikliler için takma kirpik kullanılabilir. Ruj dudak kalemi ile desteklenirse özellikle ince dudakların öne çıkması sağlanacaktır.


Kalın dudaklılar içinse en uygunu koyu ruj tonlarına yönelmektir. Dudakların orta kısmına parlatıcı ile daha canlı görüntü verilebilir.


Makyaj gelinin gençliğine ve yüz hatlarının güzelliğine vurgu yapmalı. Yüzün aydınlık çıkması, iyi ışık alması gelin makyajında dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Yüzü ışıklı görünen gelin nikah gecesinde iyi fotoğraf verecektir.


Etiketler: gelinin makyajı, örnekleri, evlilik, makyaj kuralları, makyaj  hepsiörnekleri, gelinin makyajı, evlilik, makyaj, makyaj kuralları, cilt, kuralları, incelikleri, gelinlik, düğün, gelin makyajı, kadın, göz, allık, gelin, yanak, bakım, dudak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.