30 Eylül 2012 Pazar

KIVIRCIK SACA NASIL SEKIL VERILIR?

Kıvırcık saçlılar saçlarına nasıl şekil verebilir?


Siyah saçla ilgili bilgileriniz arttıkça pek çok çeşidi olduğunu göreceksiniz. Siyah saç, kimisinde düzken, kimisinde hafif dalgalı ya da kıvır kıvır olabilir. Bukle boyları küçücük olabileceği gibi kocaman da olabilir. Ancak hepsinin bakımı aynıdır.

Abartıya kaçmadan buklelerinizi sergilemek ister misiniz? Aşağıdaki 5 püf noktası bukleleriyle övünmek isteyen herkes için uygun…

Duşta Şampuan Sürün

Şampuan sürmek saçlarınıza bakmanın ve onları temizlemenin en doğru yoludur çünkü buklelerinizi aşağı doğru çeker. Buklelerinizle ne kadar oynarsanız o derece kabarırlar. Saçlarınızı aşağı doğru sarkıtıp yıkamak yerine, duşun altında kafanızı dik tutarak yıkamaya çalışın.

Saçınızı Nemlendirin

Dağılmayan kalıcı buklelerin sırlarından biri onları nemli tutmaktır. Nemlendirmek için yağ içeren ürünler yerine bakım kremleri kullanın ve derinlemesine bakım uygulayın. Unutmayın, kuru buklelerin dağılması çok kolay olur.

Ürünleri Saçınız Islakken Uygulayın

Şekil verme aşamasına geldiğinizde saçınızın olabildiğince ıslak olmasına dikkat edin. Şampuan ve bakım kremi sürdükten sonra havluyla kurulamayın. Saçınızdaki fazla suyu sıkın ve havluyu omuzlarınızın üzerine koyun.

Duştan çıktıktan sonra, şekil verici ürünleri kullanmaya başlayın. Eğer saçlarınız bakım ürünü yokken kurumaya başlamışsa, o şekilde kurumaya devam etsin. Saç ıslakken ürünü sürmek bukleleri sabitleyecektir.

Bukleler kümeleşmeye bayılır. Saç ıslakken, geniş ağızlı bir fırçayla fırçalayabilir, tarayabilir ya da parmaklarınızla açabilirsiniz. Bir buklenin diğeri üzerine binmeye çalıştığını fark edeceksiniz. En iyisi bukleleri doğal haline bırakmaktır.

Saçınızı Bölümlere Ayırın

Kullandığınız ürünlerden olabildiğince yararlanmak istiyorsanız, saçlarınızı bölümlere ayırmanız gerekir. Saçınızın sıklığına göre iki bölüm de olabilir sekiz bölüm de…

Ayırdığınız bölümleri küçük tokalarla tutturun. En kolayı saçın arkasından başlamaktır. Ayırdığınız bölümlerden her birine, köklerden uca doğru ürünü uygulayın. O bölümle işiniz bitince, diğerine geçin. Saçı bölümlere ayırmadan ürünü uygularsanız, üstteki bukleler iyi şekil kazanırken, alttakiler dağılır.

Bukleler Sertleştikten Sonra Onları Ellemeyin

Sadece dalgalı saçı olanlar, dalgalarıyla oynayıp onları kıvırcıklaştırmaya çalışabilirler. Kıvırcık olan saçlarınızı ürün kuruduktan sonra tekrar ellemek, buklelerinizin dağılmasına neden olacaktır.

 

 

Etiketler: kıvırcık, saç bakımı, şekil, saç, bukle yapma  hepsikıvırcık, şekil, saç bakımı, saç, bukle yapma, perme, bukle, kuaför, saç güzelliği, kıvırcık saç, saça şekil verme, nasıl bukle yapılır, kıvırcık saç bakımı

1 yorum:

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.