30 Eylül 2012 Pazar

REGL DONEMINDE IYI GORUNMENIN YOLLARI?

Regl Döneminde İyi Görünün!
Artan sivilceler, şişkinlik, soluk bir cilt… Regl dönemini sağlıklı geçirmek istiyorsanız, detaylar

Regl döneminde hormonal dengede değişimler olur. Regl öncesi göğüslerde hassasiyet ve büyüme, karında şişkinlik gibi sorunlar yaşanır. Bu dönemde pratik çözümlerle sorunları en aza indirebilirsiniz.

Sivilceler, regl döneminin başladığını haber verir. Sizi rahatsız eden bu sivilceleri sıkmayın. Düzenli olarak antiseptik losyonla temizleyin.

Regl döneminde vücut su tutar ve şişliğe sebep olur. Alınan sıvı ile atılan sıvının dengede olması gerekir. Bu dönemde bol su için ve potasyum bakımından zengin meyveler yiyin.

Regl dönemi saçlarınızı etkiler. Saçlar hem kolay şekil almaz, hem çabuk kirlenir. Eğer kolay şekil almasını istiyorsanız, saç tipinize uygun bir şampuanla her gün yıkayın.

Bu dönemde sıklıkla görülen sorunlardan biri de, hassaslaşan ve kuruyan cildinizdir. Bu süreçte cildinizin nefes almasını sağlayan ürünler kullanın. Yağ dengeleyici ürünler, cildinizin yağ salgılamasına ve düzenlemesine yardımcı olur. Yüzünüzü parlak gösteren ürünler kullanın.

Regl döneminde göz çevrenizdeki kırışıklar daha belirgin olur. Bu yüzden, göz çevrenizin nemli kalmasına özen gösterin. Bu bölgede uyguladığınız bakımı arttırın.

Regl olmadan önceki günlerde bal, reçel, pekmez, çikolata, pasta, dondurma, tatlı gibi karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durmalısınız. Bu dönemi  et, karaciğer, balık, yumurta, süt, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru meyveler yiyerek geçirin.

Regl Dönemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.