28 Eylül 2012 Cuma

SITE NASIL YAPILIR-KOLAY SITE KURULUMU?

Site Yapmak




Web sitesi yapmak istiyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz ve bu sayfadan doğru adreslere yönlendirileceksiniz. Web sitesi yapmak için ihtiyaç duyacağınız programlar ve bilgilere bu sayfadan ulaşabileceksiniz. Uygulamalı olarak göstereceğimiz adımları izlediğiniz takdirde, siz de kaliteli bir web sitesi sahibi olacaksınız.
Farklı metodları kullanarak web sitesi açabilirsiniz. Örneğin html editör programlarını kullanarak sitenizi tasarlayabilir veya Joomla gibi içerik yönetim sistemleri kullanarak web sitenizi açabilirsiniz. Şimdi site açma yöntemlerine kısaca göz atıp hangi metot ile site açacağımıza karar verelim.


Aşağıdaki tabloda çeşitli yöntemler ile yapılan siteler arasındaki temel farklarına kısaca değindik.

Siteler Arasındaki Farklar




Bu sayfada Joomla siteleri ile Html editor ile yapılan siteler arasındaki farklara değineceğiz. Her iki yöntemle site yapımını denemeden ve bu tür siteleri yapmadan, aralarındaki farkları tam olarak anlamanız mümkün değil ancak yine de en anlaşılır şekilde iki yöntem ile oluşturulacak sitelerin farklarını açıklamaya çalışalım.
Statik Websiteler Joomla Siteler
•Site yapımında karşılaşacağınız sorunları çözmek basittir.
 
•Sorunların çözümü genellikle karmaşıktır, zordur ve zaman alabilir.
 
•Her sayfada farklı bir tasarım kullanılabilir.
•Farklı temalar kullanarak sitenizin görünümünü değiştirebilirsiniz ancak kullandığınız temalarda değişiklik yapmak zordur.
•İnteraktif site değildirler. Yani site ziyaretçileri sayfalara yorum ekleyemez, sayfalarda değişiklik yapamaz.
•İnteraktif sitelerdir. Sitenize anket, yorum bölümü kullanıcı üyelik sistemi ekleyebilirsiniz.
•Siteye yeni içerik eklemek zaman alır. Örneğin siteye yeni bir sayfa eklendiğinde, diğer sayfalar ile bağlantısı tek tek yapılmalıdır, değişiklik yapılan sayfalar tekrar sunucuya gönderilmelidir.
•Siteye ekleyeceğiniz içeriği yazıp Kaydet butonuna tıklamanız yeterlidir. Tüm bağlantıları ve gerekli işlemleri Joomla düzenler.
•PHP desteği ve veritabanı gerektirmediği için web sunucusu ile alakalı sorunlar yaşanmaz. Ücretsiz sunucular kullanılarak da kolayca yayınlanabilir.
•PHP ve MySql desteği olan sunucularda barındırılması gerekir. Ücretsiz hizmet veren sunucularda veritabanı kaynaklı sorunlar sıkça yaşandığından ücretli hosting kullanılması tavsiye edilir.
•Statik website yapmak için html editor programa ihtiyaç duyulur.
•Program gerektirmez.
Her iki yöntemin de iyi ve kötü yönleri var. Joomla'nın artıları statik websitelerine oranla daha fazla ancak her iki yöntemle de güzel ve kaliteli siteler yapılabilir.
Statik Website Yapımı Joomla ile Site Yapımı Forum Sitesi Yapımı
Statik siteler html sayfalardan oluşur. Temel olarak statik web sitesi açmak için izlenen yol şu şekildedir: Dreamweaver veya Frontpage gibi bir html editör ile web sayfaları tasarlanır, içerik eklenir ve bu sayfalar internetteki bir sunucuya gönderilerek yayınlanır.
Joomla bir içerik yönetim sistemidir. Joomla ile kategoriler oluşturarak ve bu kategoriler altına içerik ekleyerek sitenizi yapabilirsiniz. Temel olarak Joomla ile site yapmak için: Joomla dosyaları sunucuya gönderilir, Joomla kurulumu yapılır ve kategoriler oluşturularak içerik eklenir.
Yaygın olarak kullanılan forum sitelerinden bazıları SMF ve phpBB'dir. Biz sitemizde SMF ve phpBB ile nasıl forum sitesi yapıldığına değineceğiz. Bu iki forum sistemini kullanarak kendi forum sitenizi açabilirsiniz.
Aşağıdaki butonlara tıklayarak seçtiğiniz metot ile site yapımı sayfasına ulaşabilirsiniz.




BU TÜR BİLGİLERİN ETRAFLICA ANLATILDIĞI SİTEYE ALTTAKİ ADRESTEN ULAŞABİLECEKSİNİZ.BAŞARILAR DİLERİZ EFENDİİİM...
http://www.bedavasiteyapmak.com/index.html

1 yorum:

  1. güzel anlatım teşekkürler ben de bu konu hakkında bir şeyler yazmaya çalıştım
    https://www.mduman.net/web-sitesi-nasil-yapilir/

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.