30 Eylül 2012 Pazar

YUZE PUDRA NASIL SURULUR?

PUDRA SÜRMENİN İNCELİKLERİ PÜF NOKTALARI NELERDİR NASIL SÜRÜLMELİDİR

Makyajın olmazsa olmazlarından biri olan pudra; tenin rengini ayarlamak, aydınlatmak, matlaştırmak, cilde canlı bir görünüm vererek fondöteni sabitleştirmek, makyajı kalıcı kılmak ve cildi UV ışınlarından korumak amacı ile kullanılır. Pudranın sağlayacağı güzelliği elde edebilmek için doğru sürülmesi oldukça önemlidir. Pudra nasıl sürülmesi, pudrayı nasıl kullanırsak daha etkili ve daha güzel olur açıklayalım.

Pudra Nasıl Kullanılır:

* Öncelikle pudranın kullanacağımız fondöten rengine uygun olması önemlidir. Çünkü pudra fondötenden sonra sürülmelidir.

* Pembe ve şeftali tonları aydınlatıcı; altın ve bronz tonlar parlatıcı; lavanta tonları ise solgun cildi canlandırıcı özelliğe sahiptirler. Renkli pudra tonlarını ihtiyacınıza uygun şekilde kullanabilirsiniz.

* Kullanacağınız pudra toz pudra ise büyük fırça veya pudra ponponu ile hafif vuruşlarla uygulama yapınız.

* Fırçanızı pudraya daldırın. Fazlalığını silkeleyin. Fırçayı alnınız boyunca ve burun kemerinize kadar gezdirin. Yüzünüzün her iki yanında da, pudranın ayva tüylerinin altında toplanmasını engellemek için fırçanızı hep aşağı doğru kullanın. Son olarak pudranızın doğru dağılıp dağılmadığını kontrol edin.

* Yüzünüzde kalan fazla pudrayı büyük fırça ile temizleyiniz.

* Pudrayı gözünüze ve ağzınıza kaçırmayınız.

* Cilt ile uyum sağlayıp doğal görünmesine özen gösteriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.