1 Ekim 2012 Pazartesi

ARABADAKI KOTU KOKULAR NASIL GIDERILIR?

Otomobilinizdeki kötü kokulardan kurtulmanın sıradışı yolları

 Özellikle sıcak yaz günlerinde keyifli bir yolculuk için otomobilinizin güzel kokması çok önemli. Ancak aracınızın içine sinmiş olan kötü kokular bu yolculuğunu sizin için bir işkenceye dönüştürebilir.Piyasada satılan koku giderici ürünler, geçici bir süre için kokuyu maskeleyebilir. Ancak bir süre sonra kötü kokular geri gelip sizi rahatsız eder. Bu nedenle doğal ürünlerle otomobilinizin mis gibi kokmasını ve içerdeki havanın ferahlatıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Reader's Digest isimli dergide yer alan habere göre, sıradışı bu öneriler otomobilinizdeki kötü ve istenmeyen kokulardan kurtulmanızı sağlayacak ve bu kokuların otomobilinize sinmesini engelleyecek.

Tuz etkisi: Güzel kokulu banyo tuzlarını dikişsiz çay süzgecine dökün ve otomobilinizde her zaman temiz bir ortam oluşması ve kokuların sinmemesi için otomobilinizin torpido gözüne yerleştirin.

Balmumu kokusu: Genellikle mum üreten şirketler tarafından üretilen güzel kokulu balmumu parçasını bardak tutacağınıza atın. Böylece gittiğiniz her yere istediğiniz kokuyu da beraberinizde götürün.

Kurumuş bitkiler: Fesleğen gibi taze şifalı bitkileri arka koltukta bir parça gazete kağıdının üzerine serin ve bitkilerin kuruması için otomobiliniz camlarını açık bırakın. Böylece istenmeyen, kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

Yağ serpin: Doğal bir hoş koku için otomobiliniz paspaslarının üzerine birkaç damla limon ya da okaliptus yağı serpin. Bu koku birkaç hafta boyunca kalacak ve otomobilinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.