1 Ekim 2012 Pazartesi

BACKLINK NEDIR-NASIL ALINIR?

Backlink Türkçe anlamı ile geri link’tir. Yani bir başka web sitesinin sizin sitenize verdiği linktir. Backlink sayesinde arama motorlarında üst sıralara çıkarsınız. Dolayısıyla iyi bir hitiniz olur ve siteniz değer kazanır.. İyi bir hit ile web sitenizden para kazanmaya başlarsınız. Ayrıca Backlink sayesinde google pagerank değeriniz artar. Pagerank değeriniz 3 ve üzeri olduğunda bir başka web sitesinin linkini ücret karşılığında eklersiniz ki bu da ek gelir sağlar. Yani başka web sitelerine ücret karşılığında backlink verirsiniz.. Backlink alan web sitelerinin de Link aldığı sitenin kalitesine göre arama motorlarında üstlere çıkar ve pagerank değeri de artar. Tabiki sadece bir backlink ile pagerank değeri artmaz ve arama motorlarında üstlere çıkamazsınız. Aslında 1 değil 10 olsa da çıkamazsınız. Backlink almadan önce sitenizin içeriğini geliştirmeli, sitenizin içeriğine uygun özgün makaleler yayınlamalısınız. Günlük 1 veya 2 özgün makale yayınladıktan sonra Backlink alırsanız %100 yararını göreceksiniz..

Peki Backlink’i Nasıl Alacaksınız? R10.Net Link Değişimi bölümünde site sahipleri link değişimleri yapıyorlar. Buraya kaydolarak link değişimi yapar, backlinkinizi alırsınız. Değişim Yaparken ; Çok link çıkışı olan yani web sitesinde 30-40 siteye link vermiş olan siteler ile değişim yapmayınız. Sadece link değişimi iinaçılmış kalitesiz siteler ile değişim yapmayınız. Yani en azından Google’de 150-200 İndexi bulunsun.. Ve KESİNLİKLE İNFOSUZ ve Sandbox’daki Siteler ile değişim yapmayınız.. Google sitenizi backlinklerinize ve içeriğinize göre değerlendireceği için kontrollü ve sağlam backlinkler almalısınız..

Backlink alırken dikkat edin Google sitenizi Sandbox’a düşürmesin! Sandbox nedir? Sandbox Google’nin sitelere verdiği cezadır. Sandboxa düşen siteler yaklaşık 6 ay boyunca Google’de hiç bir aramada gözükmezler.. Yani site banlanır.. Sandbox ile Backlink’in İlişkisi? Aşırı Backlink alan siteler sandboxa düşer. Günlük 100 değil de 10 backlink almanız ve bunu düzenli olarak yapmanız yararlı olacaktır..

Şunu tekrar söylemek isterim ki 25-30 çıkışı olan sitelerden link almak yerine 5-10 çıkışlı sitelerden link alırsanız, diğer 30 backlinke göre bu 10 backlink daha yararlı olacakır.. Google Link değişimlerinde karşılıklı değşim yapmaya da önem verir.. Fakat birçok kişi çarpraz değişim yapar ve bir zararını görmez..

2 yorum:

  1. hiç bişi anlamadım :(


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gayet açık olarak anlatışmış? Her halde bu konuda yenisiniz..Şöyle ifade edelim o zaman;
      Backlink: Pagerank'ı yüksek bir başka sitenin herhangi bir sayfasından(Ziyeretçi Defteri veya yorum sayfasına) htt://goznurunet.tr.gg gibi sitenize direk link vermesi sitenizin google-yandex vb. arama motorlarında referans kabul edip, üst veya ön sıraralara çıkmanızı sağlar..

      Sil

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.