27 Ekim 2012 Cumartesi

BEBEK GIBI BIR CILDE NASIL KAVUSULUR?


Pamuk gibi bir cilt için..

Bebek gibi bir cilde sahip olmak tüm hanımların hayalidir.
Evinizde pratik bir şekilde sağlamak hiç de zor değil. Mutfağınızdaki malzemelerle yapacağınız akıllıca karışımlarla çeşit çeşit yüz maskeleri yaratıp cildinizi canlandırabilirsiniz. Örneğin yumurtanın sarısını sütle karıştırıp yüzünüze bu karışımı yayın. İnce bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Sonra yumuşak pamukla yüzünüzü silip ılık suyla yıkayın. Haftada bir uygulayacağınız bu maske yüzünüz için mükemmel bir nemlendirici olacaktır.

Sorununuz siyah noktalar ise limon suyu ve yoğurtla yapacağınız karışımı gözlerinize gelmeyecek şekilde cildinize yayın, 15 dakika bekleyin. Sonra ılık su ile cildinizi yıkayın. Haftada bir uygulayacağınız bu maske ile siyah noktalardan kurtulmaya başlayacaksınız. Sivilcelere iyi gelen diğer yüz maskesi tarifi ise şu şekildedir. Yaklaşık 8-10 karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirip sivilceli bölgeye yayın. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Haftada 1 veya 2 kez uygulayacağınız bu yöntem, sivilcelerinizi azaltacaktır.

Sorununuz kırışıklıklar ise, kaymak ve elma karışımı ile hazırlanan yüz maskesi işinize çok yarayacaktır. Kesin sonuç için soyulmuş bir elmayı 2 kaşık kaymakla mikser yardımıyla karıştırın, karışımı cildinize sürüp temiz bir tülbentle yüzünüzü kapatın. 10 dakika sonra cildinizi ılık suyla temizleyin. Haftada bir kez uygulayacağınız bu maskeyle kırışıklıklarınız azalacak ve cildinize daha diri bir görüntü gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.