2 Ekim 2012 Salı

KADINLARDA YUMURTLAMA GUNU NASIL HESAPLANIR?


Yumurtalama günü nasıl hesaplanır?

Yumurtlama dönemi her kadında değişiklik gösterir. Peki nasıl hesaplanır?

Yumurtlama günü belli bir yaştan sonra her kadının hayatına giren bir olgudur. Bu nedenle yumurtlama günü cinsel sağlığına önem veren her kadın tarafından bilinmesi gereken bir dönemdir. Adet dönemine bağlı olarak vücuttaki fiziksel değişimler gözlenir ve bu gün hesaplanabilir.

Yumurtlama (ovülasyon) dönemi hamilelik için en uygun günleri ifade eder. Bu dönemde gebe kalma şansı çok yüksektir. Bununla birlikte istenmeyen hamilelikler için de riskli bir dönemdir. Bu yüzden hamilelik istemeyen kadınlar yumurtlama dönemini hesaplamalı ve bu günler süresince ilişkiye girmeyerek önlemini almalıdır.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri

Yumurtlama dönemi her kadında değişiklik gösterir. Adet kanamasının başladığı tarihten 14 gün önce gerçekleşir. Adet döngüsü 28 gün olan kadınlarda ovülasyon 14. gündür. Eğer döngü 35 gün ise ovülasyon 21. günde gerçekleşir. Bu dönemde belirgin olarak gözlenen fiziksel değişimler vardır: Göğüslerde hassasiyet, vücut sıvısının artması, vajinal akıntıların artması, karın bölgesi ve kasıklarda ağrı hissi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.