2 Ekim 2012 Salı

KILOSU FAZLA BAYANLAR NASIL GIYINMELI

Kilonuz fazlaysa ve nasıl giyimeniz gerektiğini bilmiyorsanız aslında bu kaynak tam sizin için hazırlanmış.
  Kilosu fazla bayanların şık olmayacağını söyleyen kişiyi bulun bana. Ona soracağım, bu bilgiyi neye dayanarak söylüyor ? Hayır tabiki de yanlış bir söylem o. Kilolu bayanlar da pek ala özen gösterirse güzel ve şık giyinebilir.Yeter ki bu püf noktalarını dikkate alsınlar ve kendilerine özen göstersinler !

Desen ve renk

Genel kanı kilo fazlası olanların; siyah, lacivert, kahverengi gibi koyu renklere yönelmesinin uygun olduğudur. Çünkü koyu renkler kiloyu gizler. Ama açık renkler kullanmak da mümkün. Nasıl mı? Baştan aşağı aynı rengin farklı tonlarını kullanarak… Böylelikle vücudunuzda bölünmeyen, aynı rengin farklı tonlarıyla devamlılığı sağlanan bir çizgi yaratmış oluyor, vücudunuzun daha uzun ve ince görünmesini sağlıyorsunuz.
Desen konusu oldukça önemli… Dikey çizgileri daima yatay olanlara tercih edin. Çünkü yatay çizgiler sizi olduğunuzdan daha geniş gösterir. İri desenleri değil, birkaç renkli küçük desenleri yeğleyin.
Eğer kilonuz üst bölgede toplanıyorsa düz renkte ve desensiz bluzları tercih edin. Desenleri alt parçalarla saklayın.
Eğer kilo alt bölgelerde toplanmışsa veya kalça bölgeniz genişse koyu renk pantolonları, etekleri tercih edin ve canlı, baskılı tişörtler veya bluzlarla kombinleyin.

Kesim ve model

Geniş paçalı pantolonlar ve jean’ler size çok yakışacaktır.
Hafif kumaşlı parçaları ‘layering’ tekniğiyle üst üste kullanın. Mesela hafif bol bir tişörtün içine başka renkte biraz daha uzun ve alttan gözükecek şekilde dar atlet giyin.
Genel anlamda hafif bol duran kıyafetler tercih edin. Ancak sakın ‘oversize’; yani gereğinden büyük bedenlere sığınmayın. Vücudunuza yapışan parçalar da giymeyin. Burada önemli olan dengeyi kurmak ve ortayı tutturmaktır. Yani ne çok dar ne de çok bol…

Stil ipuçları

Uzun ve zarif bir siluet yaratmak için birebir olan topuklu ayakkabılar en iyi arkadaşınız olsun! Eğer düz tabalı bir ayakkabı alacaksanız zarif balerinleri ve babetleri tercih edin. Eğer ayak bilekleriniz kalınsa bileği kesen çok bantlı topuklu ayakkabılardan uzak durun.
Aksesuarların gücüne inanın! Şık ve kendini gösteren takılar, kiloları gizlemek adına sade tuttuğunuz kıyafetlerinizi canlandıracaktır. Ancak fazla süslü, abartılı takılardan da kaçının. Eğer göğüsleriniz iriyse göğüslerin arasında biten uzun ve iri madalyon kolyeler takmayın.
Yazın, özellikle plajda bikini veya mayoluysanız geniş kenarlı bir şapka takarak genel görünümünüze bir denge getirebilirsiniz.

Bikini / mayo seçimi

Gündemdeki en önemli konu elbette bikini veya mayo seçimi… Vücut şekline göre nasıl bir bikini veya mayo seçmeniz gerektiği konusunu daha önce irdelemiştik. (Pudra.com’un ‘Eyvah acaba hangi bikiniyi seçsem?’ yazısını okumak için tıklayın).
Kilolu bayanlar için genel tavsiyemiz normal kıyafet bedenlerinden bir büyük bedende mayo veya bikini almaları…
Genelde tek parça mayolar en ideal seçim. Eğer bikini giymek istiyorsanız biraz yüksek kesimli ve toparlayıcı, likralı modelleri seçin.
Koyu ve mat renklerde, küçük desenli veya dikey çizgili modellerden yana olun.
Eğer göğüsleriniz iriyse askıların geniş ve sağlam olmasına dikkat edin.

***   ***   ***

Çok zayıflar ne giymeli, şişmanlar kilolarını nasıl kapatmalı? İşte size öneriler...

Kısa boyluysanız...

Pantolon:
Eğer vücudunuzun üst kısmını uzun göstermek istiyorsanız düşük belli pantolonlar tercih etmelisiniz. Bacaklarınızı olduğundan uzun göstermek için ise yüksek belli ve düz inen pantolonlar seçin. Kontrast renklerden ve iri desenlerden kaçının. Canlı renkleri üstünüzle aynı tonlarda olmak kaydıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ceket ve gömlek:
Fazla uzun veya belde biten kısa ceketlerden kaçının. Bele oturan ve kalça hizasında kalan modeller seçin. Düşük belli bir pantolon giymek istiyorsanız üzerine saçaklı, püsküllü veya payetli bir gömlek kullanabilirsiniz. Altla üst arasında renk kontrastları yapmayın, illa bir kontrast yapmak istiyorsanız, kumaş türü kontrastları uygulayın: ipek bir elbise üzerine jean ceket gibi.
Elbise:
 Tek renk ve düz kesim elbiseler silueti daha uzun gösterir. Ayrıca kadınsı ve seksi kesimleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Etek boyu baldırların ortasına hatta topukların hemen üstüne kadar inebilir.
Kiloluysanız
Pantolon:
 Pantolonlarınızı mümkün olduğunca krep gibi dökümlü kumaşlardan seçin.
Üst: Özellikle pantolon üzerine, bacaklarınızın üst kısmına dek inen uzun tunikler giyin. Göz alıcı, dikkat çekici büyük desenler yerine tek renk ve koyu tonları tercih edin. Dekolte kullanmaktan kaçınmayın ama kalın ve belinizi saran kemerlerden Kaçının!
Ceket:
Dökümlü kumaşlardan olanları tercih edin; mümkünse önünü iliklemeden giyin. Ceketlerinizde büyük vatkalar yerine daha küçük, omuzlarınızı hafifçe yükseltecek vatkalar kullanın.
Elbise - etek:
Asla vücudunuzu sarmamalı, streç kumaşlara veda edin! Vücuda yapışmayan, uçuşan kumaşlar idealdir. Renk olarak daha çok tek renk ve koyu tonlar kullanın. Emprime seviyorsanız minik desenlileri tercih edin. Etek boyu baldırlarınızın hemen altına dek inmeli; daha uzun boylar da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Geniş kalçalıysanız...

Pantolon:
Geniş pantolonlarla kalçalarınızı kamufle etmeye çalışmayın. Dökümlü kumaştan dikilmiş, düz kesim pantolonlar giyin. Her zaman koyu ve tek renk tercih edin. Asla ve asla tayt giymeyin!
Üst: Üstünüz ince ve kalçalarınız genişse, vücudunuzdaki bu farkı yok etmeniz gerekiyor. O halde, dikkati vücudunuzun üst kısmına çekecek tarzda gömlek, kazak, tişört giymekte tereddüt etmeyin. Çiçekler, geometrik şekiller, karışık renkler, hatta büyük aksesuarlar kullanın, minik dekolteler uygulayın. Göz ve dudak makyajına ağırlık verin.
Elbise - etek:
Eteklerinizde dökümlü kumaş ve nötr renkler (siyah, gri, bej gibi) kullanın. Verev kesim ve büzgülü modellerden kesinlikle kaçının. Bel oyuğu kalçanın hemen üzerinden başlayan kesimler tercih edin. Elbisede dikkat etmeniz gereken nokta, göğüslerinizi belirginleştirmek, kalçanızı ise saklamaktır. En doğru model, bel hattı olan ama bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını çıkarmayan düz kesimlerdir. Diz altı etek boyu en ideal olandır.

***


Büyük beden kadınlar, çaktırmadan moda dünyasında yerlerini sağlamlaştırıyorlar. Sessiz ve derinden geliyorlar, hatta birçok ünlü modacının defilesinde yer alıyorlar ve aslını isterseniz birçok modelden daha çok kazanıyorlar. İtiraf edelim, hepimiz iskelet gibi kadınların üzerinde gördüğümüz elbiselerden bıktık. Ortada bir gerçek var ki, büyük beden kadınlar elbiseyi sıfır bedenlerden çok daha iyi taşıyorlar.

Büyük beden kadınlara çok şık seçenekler sunan birçok marka var. 42 ve üstü kadınlar için birbirinden şık kesimli, seksi ve zarif giysiler tasarlıyorlar. Eğer geniş kalçalarınız varsa, boru paça pantolonları tercih etmelisiniz; üst kısmınız iri, alt kimsiniz daha inceyse üstler dar, altlar daha geniş olmalı. Ufak dekoltelerden kaçınmamalısınız. Topuklu ayakkabı daha zarif görünmenizi sağlar. Kilolu olduğunuz için ille de bol şeyler giymeniz gerektiğini düşünmeyin. Aksine, bol kıyafetler sizi daha kilolu gösterir. Renkli kıyafetleri de rahatlıkla seçebilirsiniz.

The Gossip grubunun solisti Beth Ditto, birkaç moda dergisinin kapağında çıplak olarak karşımıza çıktığında, hepimiz şaşırdık. Ama çok cesur bir adım olduğu için takdir de ettik. Beth Ditto o kadar sevildi ki, Bir kıyafet markası onu kendileri için kıyafet tasarlamaya ikna etti. Koleksiyonun içine kilolu kadınların uzak durması söylenen her şeyi koymuş. Kısacası kadınlara şık olmaktan korkmayın, istediğinizi giyin mesajını vermek için elinden geleni yapmış.

Büyük beden modeller

86 doğumlu Amerikalı Crystal Renn en çok kazanan modeller arasında. "Hungry" adında bir kitap yazdı. Hayley Morley de ünlü modeller arasında. Tasarımcılar onu çok seviyor; çünkü giydiği, podyumda tanıttığı her kıyafet akıllarda kalıyor.

Amy Lemons, Jennie Kınık, Lizzie Miller, Kate Dillon, Anansa Sims, Ashley Graham, Jennie Runk... Hepsi büyük beden modeller. Hepsi "normal" modellerden çok daha fazla para kazanıyor.

"Mad Man" dizisinde oynayan Christina Hendricks'in tarzı da bolca övülüyor. Bu arada, Marilyn Monroe da pek ufak tefek değildi.


Tags:şişmanlar nasıl giyinmeli şişman kadınlar nasıl giyinmeli şişkolar nasıl giyinmeli şişman bayanlar nasıl giyinmeli kilolu kadınlar nasıl giyinmeli kalcalı kadınlar nasıl giyinmeli zayıflar ne giymeli kalçalı bayanlar nasıl giyinmeli şişman kadın nasıl giyinmeli şişman kızlar nasıl giyinmeli kilolu bayanlar nasıl etek giymeli şişman insanlar nasıl giyinmeli sismanlar nasil giyinmeli kilolular nasıl giyinmeli kilolu bayanlar nasıl elbise giymeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.