30 Ekim 2012 Salı

SAGLIKLI BIR VUCUT ICIN SPOR SARTMI?


EVET, Sağlık için spor şart !

Günümüzde hayat şartları, insanlar için her türlü kolaylığı sağlıyor.

Evde elektronik makinalarla her türlü işimizi rahatlıkla yapabiliyoruz.İşyerimiz de bilgisayarlar vasıtası ile yerimizden bile kalkmadan işlerimizi yapabiliyoruz. Her konuda bir kolaylık bulabiliyoruz.Bu kolaylıklar bir yönde cazip gibi görünüyor fakat  fiziksel aktivitelerimizi  de tamamen kısıtlıyor.

Hareketimiz azalıyor.Vücudumuz tembelleşiyor.Bu tembellikten zaman geçtikçe farkında olmadığımız sağlık problemlerini ortaya çıkartıyor. Olayın bu yönünü ele alırsak, sağlıklı kalmak için spora önem vermemiz gerektiği gerçeği ile karşılaşıyoruz.

Spor yapmak için zamanınız olmadığından  yakınmakta haklısınız. Sağlığınız için  zamanı kendiniz yaratmak zorundasınız. İşyerinde masa başı işte çalışan bir kişi için belki işe gidiş dönüş mesafesinde yapılacak yürüyüş, metobalizmaya az da olsa hareket verebilir.Hayat sadece işten ibaret değildir. Sağlığınız olmadığı sürece iyi bir işiniz olmasının hiçbir önemi yoktur. Yürüyüş yapmak tüm vucudun aktif olmasını sağlar. Yada hafta sonu bir yamaç yürüyüşünü deneyebilirsiniz. Yüzme sporuda en yararlı sporlardan biridir. Yüzme sporu için bir gruba katıldığınızda hem sosyal aktivite içerisinde olacak, hem de sağlığınız için zaman ayırmış olacaksınız.

Sağlığınızı kazanmanız için spor yapmak ve spor için zaman yaratmak hayat amacınız olmalıdır.Spor yaptıktan sonra vücudunuzun eskisine göre ne kadar rahat hareket ettiğinin farkına varacaksınız.(alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.