30 Kasım 2012 Cuma

GELINLIK NASIL TEMIZ VE UZUN SURE SAKLANABILIR?


GELINLIK NASIL TEMIZ VE UZUN SURE SAKLANABILIR?

Gelinliğinizi yıllarca sararmadan saklamak isteyenler bu haber sizin için.

Hepimiz gelinliğin ne kadar hassas bir elbise olduğunu biliyoruz ve beyaz olmasından dolayı kolayca kirlenebileceğinin farkındayız. Genellikle gelinliği seçerken de düğünün hemen öncesinde de tüm bu tehlikelerin bilincinde oluyoruz. Hatta düğün esnasında bile ne kadar kirlendi acaba diye düşünmekten kendini alamayacak gelin adayları olduğunu biliyoruz.

Bizden uyarması, düğünün ertesi günü gelinliğinize baktığınızda dehşete kapılmayın. Ne de olsa her lekenin bir çaresi var. Hem kirlenmiş bir gelinlik düğün gününüzde ne kadar eğlendiğinizin bir göstergesi olacaktır. Tabii ki hayatınızın sonuna kadar kirli saklayacağınız bir gelinlik sizi mutlu etmeyecektir, demek istediğimiz ertesi gün gelinliğinize bakarak o güzel anları tekrar yaşayabilirsiniz.

Gelinlik nasıl saklanır?

Gelinliği saklamadaki ilk ve en önemli adım düğün sonrası hiç vakit kaybetmeden gelinliği kuru temizlemeye vermeniz. “Birkaç gün beklesin” ya da “Balayından dönünce temizlettiririm” gibi cümleler kurmamanızı tavsiye ediyoruz. Siz hemen balayına gidecek bile olsanız bir arkadaşınız ya da akrabanız aracılığıyla gelinliğinizi mutlaka temizlettirin. Unutmayın, lekelere vakit kaybetmeden hemen müdahale edilmeli, böylece çıkarılma şansı daha yüksek olacaktır.

Hangi kuru temizlemeciyi seçeceğiniz çok önemli!

Gelinliğinizi temizleteceğiniz kuru temizleyiciyi çok iyi araştırın. Bu konuda daha önceden gelinliğini temizletmiş ve memnun kalmış arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Yıkama, kurutma ve ütüleme esnasında gelinliğinize gelecek zararın bir daha dönüşü olmayacaktır, unutmayın.

Kıyafet saklama kılıflarının malzemesine dikkat edin!

Gelinliği temizlettikten sonra bir saklama kılıfı satın alın. Saklama kılıfının plastik ya da naylon gibi sentetik malzemeler yerine kumaştan olmasına dikkat edin.

Gelinlik nerede saklanmalı?

Gelinliğinizi yatağın altında ya da dolabınızın içinde kırışmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en hassas konu, sakladığınız yerin güneş ve nem almaması. Güneş ve neme maruz kalan gelinliğiniz yıllar içinde sararıp zarar görebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.