29 Kasım 2012 Perşembe

IZGARADA LUFER NASIL PISIRILIR-TARIFI?


Izgarada Lüfer Filetoları

Malzemeler:

  • 1 kg lüfer balığı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:

Balıkları iyice temizleyin, temiz bir diş fırçası yardımıyla içindeki pıhtılaşmış kanı iyice akıtın. Kan artığı kalırsa balıkta acılık yaratır. Pullarını temizledikten sonra balığı ortasından ikiye ayırıp kılçığını çıkarın ve fileto elde edin. Balık filetolarını içinde zeytinyağı, defne yaprağı ve tane karabiber olan bir kabın içinde 10 dakika bekletin. Her iki fileto parçalarına tuz serpin. Önceden ısıtıp fırça ile yağladığınız ızgaranın üzerine balığın derisiz kısımları temas edecek şekilde fileto parçalarını yerleştirin. Dört dakika sonra ters çevirin, iki dakika derili kısım ızgaraya temas edecek şekilde pişirinniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.