17 Aralık 2012 Pazartesi

BICIMLI KALCAYA KAVUSMANIZI SAGLAYACAK 3 HAREKET?


Biçimli Kalçanız için en etkili 3 hareket

Herkesin vücudunda takıntılı olduğu, sorunlu bölgeleri farklıdır.

Kimi zaman kıyafetlerini, kalçandaki fazlalıkları kamufle edecek şekilde satın almak zorunda kalmış ya da benzer durumda olan biriyle karşılaşmışsındır.

Kilo problemi yaşayanların vücudunda şikâyetçi olduğu bölgelerin başında, göbek ile birlikte kalça gelir. Çünkü kalça bölgesinde yağ dokusu daha fazla ve kan dolaşımı daha yavaştır. Bununla birlikte kaslar da çok daha yumuşak ve gevşemeye yatkındır.

Kalça bölgesindeki şikâyetler yalnızca genişlikle sınırlı kalmaz: Gevşek, sarkık kalçalar da bu bölgenin en büyük problemleri arasındadır. Bütün bunların en etkili çözümü ise egzersiz yapmak.

Sports International Fitness Eğitmeni Oktay Sağnak ve Pilates Eğitmeni Aslı Sözen, özellikle de çömelme hareketlerinin kalça için birebir olduğunu söylüyor. Bu hareketler günlük aktivitelerinde yeterli güce sahip olmanı bile sağlar. Yana, öne ve arkaya adım atarak yapılan egzersizler ise pek çok kas grubunun çalışmasına etki eder. Haftada en az iki gün yapman gereken bu egzersizler, kalça kaslarının gücünü arttırmakta çok faydalı.

Önce temel kalça güçlendirme egzersizleri ile başla. Bir süre bu temel hareketleri yaptıktan sonra, gelişmiş kalça hareketleri ile egzersize devam edebilirsin. Tabii kalça hareketlerinden önce bisiklet ve koşu bandı gibi kardiyo egzersizlerini 15-20 dakika yapmanda fayda var. Egzersize başlamadan önce hem sakatlık riskini önlemek, hem de adeleyi ısındırıp performansı arttırmak için kardiyo gereklidir. Kalça gücün geliştikçe egzersizlerin sayısını arttırmalı ve gelişmiş kalça hareketleri eklemelisin.

Lunges:

Bu pozisyon kalçayı çalıştırdığı kadar ön ve arka bacağı da aktif olarak çalıştırır. Birçok kas grubunu çalıştırdığı için metabolizmayı ayakta tutar ve dengenin gelişmesine yardımcı olur.

Yapılışı: Hafif dambıllar kullan. Sırtın düz olacak şekilde bir ayağında öne uzun bir adım at, diz kapağın ayak parmak ucunu geçmemeli. Çömelip kalk ve buna 12-15 kez farklı bacaklarınla devam et. Bu hareketi üç set yapmalısın.

Hip Extensions:

Bu egzersiz kalçayı en iyi izole eden (kalça kaslarını en iyi çalıştıran ve güçlendiren) hareketler arasındadır. Kalçamız en çok kasa sahip olan bölgelerimizdendir. Ancak yağ dokusundan dolayı yumuşak görünüme sahiptir. Hip extensions hareketi, bu bölgenin sertleşmesine yardımcı olur.
Yapılışı: Ellerin ve diz kapakların yerde, karın kasların sıkı ve sırtın düz olacak şekilde pozisyon al. Sağ bacağını 90 derece olacak şekilde yukarı kaldır ve başlangıç pozisyonuna dön. Bu hareketi 12-15 tekrarlı üç set hâlinde yap.

Hip-Lift Progressions:

Bu hareket, bacak, kalça ve karın kaslarını kuvvetlendirir. Hareketi yaparken dikkat etmen gereken kural, omuriliğini çok fazla kaldırmamak.

Yapılışı: Sırt üstü ve ellerin yanda olacak şekilde mindere yat. Kalçanı kaldırarak bir saniye dur, daha sonra indir. Kalçanı kaldırınca nefes ver, nefes alarak başlangıç pozisyonuna dön. Bu hareketi 12-15 kez tekrar et ve üç set yap.Women'sHealth

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.