30 Kasım 2012 Cuma

EVDEKI KUF LEKESI-RUTUBET NASIL TEMIZLENIR?


Evimdeki rutubetten nasıl kurtulabilirim?

Rutubet oluşumunun iki nedeni vardır, negatif su basıncı ve pozitif su basıncıdır.

Pozitif su basıncı nedir? Ortamdan kaynaklanan rutubet sorununun kaynağına pozitif su basıncı denir. Mutfak, banyo, yemekhane gibi su buharının yoğun olduğu ortamlarda bu sorun ortaya çıkar. Yoğunlaşarak tekrar su haline dönen su buharı, duvarları nemli hale getirir ve belli bir zaman sonra yüzeyde küf ve bakteri oluşur, kararmalar, boyada kabarmalar ve dökülmeler görülebilir.

Negatif su basıncı nedir?

Topraktan, çatıdan veya çevreden gelen su girişine karşı yeterli izolasyon yapılmaması durumunda oluşan ters yönde basınçtır. Yüzeylerde sıva –duvar  içinde oluşan nem belli bir süre sonra boyada kabarma, dökülme ve küf –bakteri oluşumuna neden olur.

Su bazlı ve solvent bazlı boya arasındaki fark nedir?

Su ile inceltilen boyalar su bazlı, solvent ile inceltilen boyalar ise solvent bazlı boyalardır. Su bazlı boyalar daha hızlı kurur ve kokusuzdur. Nefes alma özelliği (buhar geçirgenliği) daha yüksektir.

Astar kat uygulaması neden yapılır?

Astar, bozuk ve eski yüzeylerle, yeni sıva ve alçılı yüzeylere mutlaka uygulanmalıdır. Bu uygulama, yüzeyin sağlamlaşmasını ve üzerine gelecek sonkat boya filminin daha iyi yapışmasını sağlar. Sonkat boya sarfiyatını azaltır.

Duvardaki küf nasıl temizlenir?


Tavan ve duvarlarda oluşan küfü engellemek için evinizi havalandırırken, camları ardına kadar açarak kısa süre evinizi havalandırmalısınız. Kış aylarında günde 3 defa 5-10 dakika, son baharda ise günde 3-4 defa 20 dakika kadar evinizi havalandırmak küf sorununu büyük oranda çözecektir. Evinizi havalandırmak kadar önemli olan bir diğer konu da, duvarların iç kısımlarına ısı yalıtım plakaları döşemektedir. Bu şekilde duvarlarınız iyi bir ısı izolasyonuna sahip olacağından, oda sıcaklığına yakın bir ısı değerine sahip olacak ve böylece kolaylıkla terleme yapmayacaktır. Ancak bu tür duvar içi izolasyon yapma imkanınız yoksa daha da size önereceğimiz yöntemi deneyerek, küf sorunundan kurtulabilirsiniz.

Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu, duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır. Daha sonra bu bölümü temiz suya batırılmış ıslak bezle iyice silin. Duvarınızdaki küf lekesinin büyük bir oranda ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Kaynak: http://www.dekoratik.co

IYI BADANA BOYA HAZIRLIGI NASIL YAPILIR?


Evi boyaya nasıl hazırlamalıyız?

Evi boyaya hazırlamak için önce bu önlemleri alın

Boya yaparken mobilyalarınıza ve kendinize zarar vermemek için evi boyaya uygun duruma getirmelisiniz. Her aşamada olduğu gibi burada da ön hazırlığını iyi yapılması sizi sonraki aksaklıklardan koruyacaktır.

Eşyaları kaldırın...
Yapacağınız ilk şey, kendinize ve merdivene rahat hareket edecek yer açmak olmalı. Bütün mobilyaları odanın ortasına taşıyın ya da hepsini dışarı çıkarın. Duvarlarda asılı olan tablo ve süsleri de unutmayın!

Kaplayın...
Sonra tüm eşyaları toz ve boyadan korumak için eski çarşaflarla veya naylon bir örtüyle tamamen kaplayın. Hırdavatçınızda bulabileceğiniz Polisan Saten Örtü pratik bir seçim olabilir. Örtüyü kaymasını önlemek için Polisan Maskeleme Bantı ile yere sabitleyin.

Prizler diğer sabitler...
Bir sonraki adımda prizleri sökmek gerekiyor. Prizlerle birlikte telefon hat çıkışları ve TV uydu-kablo bağlantılarını da yerlerinden çıkarın.

Tavanı boyayacaksanız, tavandaki tüm elektrikli sabitlerin de sökülmesi gerekecek. Avizenizin modeli elveriyorsa, sadece tavana takılmış olan kapağı çıkarıp altını boyayabilirsiniz. Tabii bu durumda kapağın altında kalan kısmın da naylonla kaplanması gerek. Bunun için büyük boy çöp poşetleri pratik olacaktır; tek yapmanız gereken, avizeyi poşete alıp ağzını bantlamak.

Kapı kolları ve kulplar...
Kapı ve ahşap pencereleri boyarken kapı kolu ve mandalların çıkarılması daha rahat bir boya ortamı sağlar; Polisan Maskeleme Bantı bu bölgelerde yeterli olmayabilir.

Sabit eşyalar...
Şimdi sıra taşınamayan ve sökülemeyen eşyaların korunmasına geldi. Polisan Maskeleme Bantı ve Polisan Saten Örtü kullanarak boyamayacağınız radyatörleri kaplayın. Ayrıca boyanmayacak duvarları da yakın alanları boyarken etkilenmemeleri için naylonla maskeleyebilirsiniz. (Örneğin; tavanı boyarken duvarların üst bölümleri örtülebilir.)

Ve zemin...
Mermer, parke ya da seramik… Zemin kaplamanız ne olursa olsun korunması gerekir. Naylon örtüyle kolayca kaplayabileceğiniz gibi bezlerle de örtebilirsiniz.

GOBEK YAGLARINI EN ETKILI SEKILDE ERITME YOLLARI?


GOBEK YAGLARINI EN ETKILI SEKILDE ERITME YOLLARI?
Göbek yağlarınızdan kurtulun..

Günlük hayatta açlık kan şekerimizi belirli bir dengede tutmak, göbeklenmemizi ve dolayısıyla sağlığımızın bozulmasını önlüyor.

Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, tıka basa yemek yiyerek mide hacmini doldurmanın yanlış olduğunu, bunun yerine gün içinde doğru besinler seçerek, ara öğünler yaparak kan şekerini hep belirli bir dengede tutmanın sağlıklı olduğunu vurguluyor ve “Aslında aldığımız kaloriden çok ani kan şekeri değişiklikleri karın bölgesinde yağlanmaya yol açıyor” diyor.

Sürekli yerseniz insülin dengesi bozulur

Herkesin metabolizmasının birbirinden farklı olduğunu, bu nedenle de ana ve ara öğünlerden sonraki acıklamaların çok iyi takip edilmesi gerektiğini belirten Yüksek, “Çok iyi ya da çok sağlıklı yemek acıkmaya engel olmuyor. Bu nedenle her yediğinizde acıkıyor ve her acıktığınızda yiyorsanız bu kısır döngü vücudunuzun insülin dengesini bozabiliyor. İnsülin dengesinin bozulması da göbek ve karın çevresinde yağlanma meydana gelmesine yol açıyor” diye konuşuyor.

Gün içinde kan şekerinin dengede tutulması için 15 öneri:

• Gün boyunca neler yediğinizi kontrol edin.

• Ne kadar süre aç kalıyorsunuz, belirleyin.

• En çok ne yedikten sonra acıkıyorsunuz, not alın.

• Hangi saat aralığında dayanılmaz açlık veya tatlı ihtiyacı duyduğunuzu belirleyin.

• En çok ne yemek sizi tok tutuyor, not alın.

• Protein tüketmeye özen gösterin.

• Ekmeksiz öğün geçirmeyin.

• Sebzeleri yoğurtsuz tüketmeyin.

• Meyvenin yanına yoğurt /süt / ayran ekleyin.

• Diyet bile olsa bisküvilerde abartıya kaçmayın.

• Kavrulmamış (çiğ) badem tüketin.

• Salatalara mutlaka yağ ve sirke ekleyin.

• Son lokmanızı bir proteinle bitirin.

• İkindi ve gece öğünlerine dikkat edin.

• Gece mutlaka süt veya yoğurt tüketin.

Kan şekerini yükseltmek de düşürmek de kötü

Uzun süren açlıklardan sonra ‘yemeğe adeta saldırdım’ ya da ‘deli gibi yemek yedim’ gibi sözlerin sıkça söylendiğini ifade eden Oya Yüksek, bunların kan şekerinin ne kadar fazla düştüğünün ve ne kadar uzun bir açlık geçirildiğinin göstergesi olduğunu vurguluyor. Birdenbire yemek yenildiğinde hızla yükselen kan şekeri ve bol miktarda salgılanan insülinin zamanla karın bölgesinde ve kollarda birikimler yapmaya başladığına dikkati çeken Yüksek, şunları söylüyor:

“Bir süre sonra bu yağlanmalar nedeniyle vücutta direnç oluşuyor, kalıcı yağlanmalar ortaya çıkıyor. Kalıcı yağlanmanın önüne geçebilmek için de kan şekerini hep aynı seviyelerde tutmak önem taşıyor. Bunun yolu da aç kalmaktan değil, doğru besinleri tüketmekten geçiyor.”

KADINLARI MEST EDEN ERKEK TIPLERI?

KADINLARI MEST EDEN ERKEK TIPLERI?

 Her kadın erkeklerde bir takım özellikler arar, ilişkilerini ona göre planlar. Ama bazı özellikler vardır ki kadınlar asla onları es geçmez. İşte kadınların erkeklerde aradığı 3 önemli davranış biçimi. Bu tavsiyeler çok işinize yarayacak...





Saygı

Evet saygı. Aslında bu sadece kadınlar için değil, erkekler için de oldukça önemli bir kuraldır. Çünkü saygının olmadığı bir ilişkide aşk olmasa da olur diye düşünülür. Saygı ikili ilişkilerde oldukça önemli bir yere sahip. Kısacası ilişkiyi ayakta tutan en önemli etkendir. Bir kadına saygı gösterdiğiniz takdirde karşılığını mutlaka alırsınız. Mutluluğun en önemli adımı saygıdır unutmayın.

Paylaşmak


Daha sıcak, daha samimi ilişkiler için paylaşım önemlidir. Kadınlar her şeyi paylaşabileceği, anlatabileceği ve aynı şekilde erkeğinin de kendisine her konuda açık olduğu bir ilişki yaşamak isterler. Eğer bir kadına aşıksanız onunla her konuyu paylaşın ve onunda her konuyu sizinle paylaşabileceğini hissettirin.

Tutarlılık

Partnerinizi kaybetmek istemiyorsanız söylediğiniz sözlere ve yaptığınız hareketlere dikkat etmelisiniz. Tutarsızlık yani verilen sözlerin tutulmaması, yada söylenen sözlerin aksinin yapılması ve unutulması bir ilişkinin bitmesinin başlıca sebebi olabilir.

ALDATILDIGIMI NASIL VE NERDEN ANLARIM?KOCAM BENI ALDATIYORMU?


Acaba aldatılıyor muyum?

Sevgililerin, aynı evi paylaşanların, sözlülerin, nişanlıların, evlilerin, hemen hemen herkesin aldatılmak ve aldanmak gibi korkuları olabiliyor.

İnsanlar sezgilerine göre partnerlerinin kendilerini aldatıp aldatmadıklarına karar veriyorlar, bu nedenle bazen yanılıyorlar ve pişman oluyorlar, bazen de doğru karar alıp uygulayamıyorlar.

Bu iki ayrı kararın ortak bir sonucu oluyor; hayal kırıklığı.

Bu tür bir hayal kırıklığı yaşanmaması için CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe, aldatma eyleminin en belirgin özelliklerini sıraladı...

TEHLİKE ÇANLARI İLİŞKİNİZ İÇİN ÇALIYOR OLABİLİR!

Aldatmanın önceden tahmin edilebilir bir durum olduğuna dikkat çeken CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe; "Araştırmalar kadınların aşk arayışı,erkeklerin ise daha çok cinsel doyumsuzluk nedeniyle eşlerini aldattığını ortaya koyuyor.

Ancak neden ne olursa olsun çift devekuşu gibi kafasını kuma gömmediğinde ilişkilerinde yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark edebilir ve tehlike çanlarının sesini duyabilir." dedi ve aldatmaya dair tehlike çanlarının hangi koşullarda çalmaya başladığı konusunda şu bilgileri verdi:


  • - "Her seferinde dışarı çıkmak için bahaneler uyduruyorsa eve geç geliyorsa,
  • - Cep telefonuna, tabletine veya bilgisayarına şifre koyduysa ve bunları sizden gizliyorsa,
  • - Facebook, Twitter, MSN gibi sosyal paylaşım ağlarında daha çok vakit geçirmeye başladıysa,
  • - Sık sık seyahate çıkıyorsa,
  • - Ara sıra ona ulaşamıyorsanız ve cep telefonunu açmıyorsa,
  • - Sizinle birlikte olmasının yaşamını ve işini engellediğini düşünüyorsa,
  • - Durup dururken spora başlayıp, kendine, kıyafetlerine ve iç çamaşırlarına daha önce göstermediği bir özen gösteriyorsa,
  • - Kredi kartı harcamalarında bir artış varsa,
  • - Birebir konuşmalarınızda başka şeylerle uğraşıyor ve gözünüzün içine bakmıyorsa,
  • - Size soğuk ve ukalâ bir şekilde davranıyorsa,
  • - 'Bana hükmetmeye mi çalışıyorsun?' diye tepki göstermeye başladıysa,
  • - Size şefkatli davranmayı bıraktıysa,
  • - Sizinle birlikte duş almıyorsa,
  • - Yatarken artık size sarılmıyor, hatta sizinle aynı yatakta yatmamak için TV karşısında uyumaya başladıysa ya da partnerinizde uykusuzluk sorunu başladıysa,
  • - Cinsel hayatınız nedensiz bir şekilde bitmişse,
  • - Sorumluluklarını art arda unutmaya başladıysa,
  • - Her seferinde, yalnız kaldığınızda ve yapacak bir işiniz olmadığında siz yokmuşsunuz gibi davranıyorsa, tehlike çanları çalmaya başlamış demektir."


EVLİLİK TERAPİSİ İŞE YARAYABİLİR...

Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu yukarıda sıralanan maddelerin aşkın bittiğini gösteren birer işaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyenDr. Keçe; "Bu nedenle çiftler ilişkilerinde açıkça görünen bu gerçekleri örtbas ederek görmezden gelmeye çalışmamalıdır. Bu maddelerdenen az 7'i fark edildiğinde, sevgiliden, ilişkiden ya da yuvadan olunmak istenmiyorsa, çok gecikmeden bir evlilik terapistinden randevu almak gerekiyor." dedi.

KADINLARDA HANGI BURC NASIL SEKS YAPAR?


Kadınların burçlara göre seks hayatları..

Burçlar ilginizi çekmese de seks hayatınızda ne kadar etkili olduğunu merak etmiyor olamazsınız.

Koç: Koç kadınları ateşli, sabırsız ve fantezi dünyaları geniştir. Baskın olmayı seven koç kadınları seks sırasında da üste olmayı tercih eder ve kovboy pozisyonu onun için biçilmiş bir kaftan gibidir. Eğer bir koç kadını ile birlikteyseniz; her seks deneyiminizde farklı bir kimlikte karşınıza çıkacak ve sizi fantezi dünyasına alacaktır.

Boğa: Seks konusunda boğa kadını kadar ateşlisi yoktur. Boyun bölgesine ekstra duyarlı olan boğa kadınları eğer size güvenmişse seks sırasında sınırları zorlamaktan asla çekinmez.

İkizler: İkizler kadınını mutlu etmek zordur. Monotonluktan nefret eder. Eğer ki ikizler burcu bir kadınla beraberseniz seks hayatınızı renklendirmek için sürekli yenilikler ve sürprizler yapmanız gerekecektir. Ruhsal yönden kendini sekse hazır hissettiği zaman asla sevişmek istediğinisöylemekten çekinmezler.

Yengeç: Kulağına fısıldayacağınız güzel bir söz onu tahrik etmek için yeterlidir. İlk başlarda sakin gibi gözükse de tutkulu ve ateşli bir kadına dönüşerek sizi şaşırtacaktır. Kaşık pozisyonunda erotik dokunuşlar yengeçleri etkilemek için şahane bir tercih olacaktır.

Aslan: Aslan burcu kadınları tahrik etmeye bayılırlar! Önce yaklaşır, erotik tavırlarla aklınızı başınızdan alır daha sonra kendini çeker. Fantezi dünyası oldukça geniş olan aslan kadınlarının sekste sınırları yoktur.

Başak: Başak kadınlarını etkilemek biraz zordur. Gerçekten aşık olmadan kimseyle kolay kolay bir ilişkiye girmezler. Ama bir başak kadınıyla sevişme şerefine nail olursanız; onun aslında ne kadar ateşli olduğunu göreceksiniz. Ufak bir masajla başlayan dokunuşların ardından, soluğu aniden banyonda sevişirken alabilirsiniz.

Terazi: Bir romantizm tutkunu olan terazi kadınlarının en hassas bölgesi kalçalarıdır. Öyle her ortamda seks yapmaktan hoşlanmazlar. Yavaş ve emin adımlarla ilerleyen teraziler, havaya girdiklerinde ise sizi zevkin dorularına çıkarır.

Akrep: Sekste baskın taraf olmayı tercih eden akrep kadınları kontrolleri ellerinde isterler. Tüm burçlar içerisinde en ateşli ve tahrik etmeyi seven burç akrep kadınlarıdır. Bu hallerinin yanında narin ve naziktirler. Hayal gücü ve fantezi dünyasına kapılırsanız sizi mutlu etmemek için hiçbir engel yoktur.

Yay: Yay kadınları genellikle seks sırasında üstte olmak isterler. Cinselliğe oldukça fazla düşkündürler ve biraz çapkındırlar. Sekste sıradanlıktan ve uzun süren sevişmelerden hoşlanmıyorlar

Oğlak: Oğlak kadınları ilk başta biraz utangaç olsalar da yavaş ve nazik davranışlarınızla onu tutkulu bir kadına dönüştürebilirsiniz. Şehvetli oğlak kadınları günü birlik ilişkilere dayalı seksten asla hoşlanmasalar da size güven duyarsa yatağın patronu o olacaktır.

Kova: Kova kadınları cinsellikle ilgili fikirlerini paylaşmaktan asla utanmazlar ve eğer canı istemiyorsa seks yapmaları imkansızdır. Ancak canı istediği zaman sizinle rahatça her türlü seks oyununu yapabilir ve aklınızı başınızdan alabilir.

Balık: Duygusal ve hayal gücü yüksek olarak bilinen balık burçlarının seks hayatındaki etkileyici ve ilginç fantezilerine ortak olmanız için biraz sabretmeniz gerekebilir. Bir balık burcu kadınıyla beraberseniz ona karşı daima romantik olmanız gerekir. Karşılığında sizi tutku ve fantezileriyle ödüllendirecektir.

GELINLIK NASIL TEMIZ VE UZUN SURE SAKLANABILIR?


GELINLIK NASIL TEMIZ VE UZUN SURE SAKLANABILIR?

Gelinliğinizi yıllarca sararmadan saklamak isteyenler bu haber sizin için.

Hepimiz gelinliğin ne kadar hassas bir elbise olduğunu biliyoruz ve beyaz olmasından dolayı kolayca kirlenebileceğinin farkındayız. Genellikle gelinliği seçerken de düğünün hemen öncesinde de tüm bu tehlikelerin bilincinde oluyoruz. Hatta düğün esnasında bile ne kadar kirlendi acaba diye düşünmekten kendini alamayacak gelin adayları olduğunu biliyoruz.

Bizden uyarması, düğünün ertesi günü gelinliğinize baktığınızda dehşete kapılmayın. Ne de olsa her lekenin bir çaresi var. Hem kirlenmiş bir gelinlik düğün gününüzde ne kadar eğlendiğinizin bir göstergesi olacaktır. Tabii ki hayatınızın sonuna kadar kirli saklayacağınız bir gelinlik sizi mutlu etmeyecektir, demek istediğimiz ertesi gün gelinliğinize bakarak o güzel anları tekrar yaşayabilirsiniz.

Gelinlik nasıl saklanır?

Gelinliği saklamadaki ilk ve en önemli adım düğün sonrası hiç vakit kaybetmeden gelinliği kuru temizlemeye vermeniz. “Birkaç gün beklesin” ya da “Balayından dönünce temizlettiririm” gibi cümleler kurmamanızı tavsiye ediyoruz. Siz hemen balayına gidecek bile olsanız bir arkadaşınız ya da akrabanız aracılığıyla gelinliğinizi mutlaka temizlettirin. Unutmayın, lekelere vakit kaybetmeden hemen müdahale edilmeli, böylece çıkarılma şansı daha yüksek olacaktır.

Hangi kuru temizlemeciyi seçeceğiniz çok önemli!

Gelinliğinizi temizleteceğiniz kuru temizleyiciyi çok iyi araştırın. Bu konuda daha önceden gelinliğini temizletmiş ve memnun kalmış arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Yıkama, kurutma ve ütüleme esnasında gelinliğinize gelecek zararın bir daha dönüşü olmayacaktır, unutmayın.

Kıyafet saklama kılıflarının malzemesine dikkat edin!

Gelinliği temizlettikten sonra bir saklama kılıfı satın alın. Saklama kılıfının plastik ya da naylon gibi sentetik malzemeler yerine kumaştan olmasına dikkat edin.

Gelinlik nerede saklanmalı?

Gelinliğinizi yatağın altında ya da dolabınızın içinde kırışmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en hassas konu, sakladığınız yerin güneş ve nem almaması. Güneş ve neme maruz kalan gelinliğiniz yıllar içinde sararıp zarar görebilir.

GUVENLI INTERNET-FLITRE PROGRAMI-OPEN DNS ADRESI-PROXY ILE NASIL YAPILIR?


Çocukların internet güvenliği için ne yapmalıyım?

Anne babalar çocuklarının güvenli internet kullanımını nasıl sağlayabilirler?

İnterneti güvenli kullanma bilgisine sahip olmayan çocukları korumanın yolu, bilinçli anne babadan geçiyor. Gün geçtikçe hayatımızda geniş yer tutan internet, özellikle çocukların büyük zamanını işgal ediyor. Çocukların güvenli şekilde gezmesi gerektiği internet dünyasında, faydalı sitelerin dışında, uygunsuz ve tehlikeli adresler de yer alıyor.

Pratik Servis, güvenli internet kullanımının çocuklar için önemini hatırlatarak, internetin güvenli kullanılması konusunda öncelikle ebeveynlerin bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtiyor ve anne babalara şu tavsiyelerde bulunuyor:

  • Çocuğunuzun yaşına uygun ve güvenli siteleri belirleyin. Faydalı internet adreslerini sık kullanılanlar kısmına ekleyin.
  • İnternet kullanımına zaman sınırlaması getirin. Çocuğunuzun saatlerce bilgisayarın karşısında oturmasını önlemenin, aranızda geliştirdiğiniz ilişki ve iletişimin kuvvetine bağlı olduğunu unutmayın.
  • Çocuğunuz sosyal paylaşım sitelerine giriyorsa, tanımadığı kişilerle sohbet etmemesi gerektiğini açıklayın.
  • İnternet ortamındaki oyunlar ve yarışmalara katılımda sizden izin almasının şart olduğunu çocuğunuza belirtin, internetten alışveriş konusunda gerekli uyarılarda bulunun.
  • Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarı ortak kullanım alanında tutun.
  • İnternet Browser üzerinden çalışan K9-Webprojeksiyonla ücretsiz flitreleme yapabilirisniz.

 *Zararlı içeriklerden korunmak amacıyla gerekli güvenlik ayarlarını yapın, filtreleme programları veya proxy  kullanın.Open DNS Güvenli internet için sadece proxy ayarlarını değiştirerek Domain tabanlı hem hızlı internete hemde güvenli içeriğe kavuşmanızı sağlıyor.Bunun için aşağıda verdiğim DNS noları ile proxy ayarları değiştirilerek kullanabilirisiniz.(Buradan DNS nasıl değiştirilir öğrenebilirsiniz veya buradan)

*Bu ücretsiz  uygulama için buradan kayıt olup sonraki adımları takip ediniz. 

OPEN DNS İÇİN;

208.67.220.123
208.67.222.123

29 Kasım 2012 Perşembe

MAKYAJI DOGRU TEMIZLEME TEKNIKLERI?


Makyajınızı doğru yöntemlerle temizleyin

Makyaj temizleme oldukça basit bir işlem gibi gözükse de, aslında cilt bakımının en önemli aşamalarından biridir.

Gün içerisinde hava kirliliği gibi dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenen cilt, eğer doğru temizlenmezse erken yaşta zarar görmeye başlıyor. InStyle dergisi, cilt temizliği konusunda merak edilen 10 sorunun yanıtını araştırdı…

1- Tonik yerine özel bitki suları kullanabilir miyim? Eğer çok uzun zamandır siyah nokta tedavisi görüyor ve cildiniz alkolden olumsuz yönde etkileniyorsa, toniğinizi bitki sularıyla değiştirmemenizde fayda var. Ancak bazı bitkilerin olumlu etki yaptığı cilt sorunları da bulunuyor. Örneğin hassas ciltlerde portakal ağacı suyu, kırışıklıklarda papatya ya da gül suyu, cilt soyulmalarında gül suyu ve ciltte meydana gelen tahrişlerde ise peygamber çiçeği suyu etkili oluyor.

2- Kuru bir cilde sahibim. Su bazlı bir temizleme ürünü tercih edebilir miyim? Elbette… Bir makyaj temizleme yağını, suyla masaj yaparak pamuk kullanmadan cildinize uygulayabilirsiniz. Ilık suyla durulanan makyaj temizleme yağı, genellikle içeriğinde bulundurduğu E ve A vitaminleriyle yaşlanmaya karşı koyarken, jojoba yağıyla cildi besliyor, pamuk yağıyla yumuşatıyor. Ancak ardından cildin ph seviyesini dengeleyecek bir krem kullanmalısınız.

3- Cildimi her sabah süt bazlı bir ürün ile temizlemek zorunda mıyım? Çok yağlı bir cilde sahip değilseniz ya da hava sizi terletecek kadar sıcak değilse, sabahları süt bazlı bir temizleyici ürün kullanmanıza gerek yok. Çünkü sabahları makyaj temizlemiyor, sadece cildinizde gece boyunca hava kirliliğinden dolayı meydana gelen tıkanıklığı açıyorsunuz. Bu yüzden ideal olan, cildinizi sabahları temizleyici bir tonik ile silmektir.

4- Bazı su bazlı makyaj temizleyici ürünlerini kullandığım zaman makyajım temizlenmemiş gibi hissediyorum. Bu normal mi? Makyaj temizleme ürünlerinin formüllerini hazırlayan bilim adamları, makyajın tamamen silindiğini ve bu hisse genellikle yoğun makyaj yapan kadınların kapıldığını söylüyor. Kendinizi rahatlatmak için, temizleme işleminden sonra yüzünüzü iyice suyla yıkayıp, ardından nemlendirici bir krem uygulayabilirsiniz.

5- Makyajımı temizleme mendilleriyle silmeyi tercih ediyorum. Bu mendillerin cilde bir zararı var mı? Bilinen belli bir zararı yok ama rutin olarak her gün uygulanacak bir temizleme işleminde tercih edilmemesi daha sağlıklı olur. Hem ekonomik, hem de ekolojik değiller. Ayrıca derinlemesine bir temizlik yapamıyor. Bu yüzden bu mendilleri, gece eve geç döndüğünüz de vakitten kazanmak için kullanabilirsiniz.

6- Bazı akşamlar makyajımı silmeye üşeniyorum. Böyle zamanlarda sa bah kalktığımda ne yapmalıyım? Akşam yapmanız gereken işlemi sabah yapabilirsiniz. Cildinizi bir makyaj temizleyicisiyle temizledikten sonra sabah kullandığınız toniğinizi uygulayabilirsiniz. Ancak tekrar makyaj yapacaksanız, biraz beklemelisiniz. Temizleme işleminden hemen sonra fondöten sürerseniz, cildiniz parlar ve fondötenin dayanma süresinde azalma meydana gelebilir.

7- Yoğun makyaj yapmıyorum. Bu yüzden makyaj temizleyici yerine tonik kullanmam yeterli olur mu? Ne yazık ki hayır… Hiç makyaj yapmadığınız bir gün eve gidince yüzünüzü makyaj temizleyicisiyle temizleyip, sonra kullandığınız pamuğa bakın. Pamukta kirlilikler olduğunu fark edeceksiniz. Hava kirliliğinden dolayı cildimiz gün içinde çok zarar görüyor. Cildimizde makyaj olmasa bile bu kirliliklerden dolayı gözenekler tıkanıyor, siyah lekeler meydana geliyor. Bu yüzden makyaj yapmasanız bile cildinizi su bazlı bir makyaj tamizleyicisiyle temizleyin.

8- Makyaj temizleyici ürünlerin cildi tedavi edici bir etkisi var mı? Her gün cildinizi temizleyerek, cildinizin yaşlanma sürecini geciktiriyorsunuz. Yani makyaj temizlemek, gelecek için yatırım yapmak demektir. Bazen bu temizleme işlemi sayesinde farkında olmadan cildinizde meydana gelen bakterilerden arınıyorsunuz, bazen de tıkanmış gözenekleri boşaltıyorsunuz. Bir şekilde cildinizin yaşlanmasına neden olan sorunları tedavi etmiş oluyorsunuz.

9- Su bazlı, süt bazlı, yağ bazlı ya da üçü birarada olan makyaj temizleyiciler bulunuyor. Hangisini kullanmam gerektiğini nasıl anlayacağım? Makyaj temizleyici ürün seçmekte en önemli etken cilt tipiniz. Bir dermatolog yardımıyla yağlı, kuru ya da karma cilde mi sahip olduğunuzu öğrenmekle işe başlamalısınız. Ardından kriterleri azaltarak cildinizin isteklerini dinlemeyi öğrenmelisiniz. Bazı günler yumuşaklık, bazen ise ferahlık isteyebilir. Her durum için farklı bir ürün kullanmanız gerekiyor. Unutmayın, makyaj temizleme mutluluk ve zevk anı olmalı.

10- Sabun formundaki makyaj temizleyicileri hassas ciltlere zarar verir mi? Eskiden zarar verirdi ama teknolojinin gelişmesiyle birlikte elde edilen yeni formüller hiçbir şekilde hassas ciltleri olumsuz yönde etkilemiyor. Bu ürünleri hiç korkmadan kullanabilirsiniz.

BACAK SIKILASTIRMA YONTEMLERI?


Bacakları sıkılaştırmak için birde bunları deneyin

Bacaklarınızın daha sıkı bir görünmesini istiyorsanız bu egzersizler tam size göre.

Bacaklarınızı sıkılaştırmak için yediklerinize dikkat etmenizin yanında yapacağınız egzersizlerin de etkisi büyüktür. Eğer sıkı bacaklara sahip olmak istiyorsanız öncelikle bol bol yürüyün. Bir diğer bacak sıkılaştırma hareketi de elinizi belinize koyun, sağ ayağınızla bir adım atın ve diğer ayağınızı kırarak oturun ve sol ayağınızla da aynı hareketi vücudunuz ısınıncaya kadar yapın.

Bacak sıkılaştırmak için kondisyon bisikleti de iyi bir araçtır. Bunların dışında adımlarınız önde ve poponuz geride kalacak şekilde çömelin ve oturur gibi yapın. Bu hareketi günde 50 kere yaparsanız bacaklarınızın kısa zamanda sıkılaştığını göreceksiniz.

Bir diğer egzersiz de yere yan yatın ve bir bacağınız sabit kalacak şekilde diğer bacağınızı yukarı ve aşağı dizlerinizi kırmadan çalıştırın. 

ERKEKLERIN EN COK SIKAYET ETTIGI KONULAR?


İşte erkeklerin kadınlardan en çok şikayet ettiği 24 ana madde.

* Pembe dizilerdeki sahte aşk nağmelerini bizden duymaya çabalamayın çünkü onlar gerçekten rol yapıyor ve kabak bizim başımıza patlıyor. 

* Bir SMS gönderdiğiniz zaman ilk 10 saniyede cevap gelmeyince ikinci SMS'te 'Orda mısın?' diye sormayın. Kesinlikle oradayızdır..! 

* Mağazada gelinliklere bakıp 'Aaaa ne güzeeel' dediğinizde onun bizim için bir anlamı yoktur. Bizi duygusuzlukla suçlamayın. Gelinlik sadece kızların hayalidir erkeklerin değil!!! 

* Saçlarınızı boyattığınızda bunu fark edemezsek anlayın ki yakışmamıştır ve bu bizim suçumuz değildir. 

* Çoğu erkek ısrardan ve bir şeyi ikinci kez duymaktan nefret eder; mutlaka ilk söylediğinizi anlamışızdır ama işimize gelmiyordur, lütfen bize geri zekalı muamelesi yapmayın. 

* Alışveriş yapmak hiç zevkli değildir ve asla zevkli olmayacaktır. 

* 'Beni seviyor musun?' diye sormayın. Emin olun ki sevmiyor olsak yanınızda bir saniye bile durmayız… 

* Bizden sizinle aynı üzüntüyü yaşamamızı ve size tuvalete kadar eşlik etmemizi beklemeyin, o sizin kız arkadaşlarınızın görevidir. 

* Bir yere gittiğimizde, hangi kıyafeti giyerseniz giyin, size çok yakışıyor, yemin ederiz. O yüzden bir daha sormayın. 

* Biz erkekler gerçekten basitizdir. Mesela sizden ekmeği getirmenizi istiyorsak, aslında sadece acıkmışızdır ve sadece ekmeği getirmenizi istiyoruzdur. Bundan 'ekmek niçin masada değil' diye bir iğneleme yaptığımız sonucunu çıkarmayın zira tüm erkekler edebiyatçı değildir… 

* Eğer farkında olmadan 2 değişik şekilde anlayabileceğiniz bir şey söylemişsek ve bunlardan biri kötü ve sizi üzecekse, kesinlikle diğer anlamında söylemişizdir, boşuna bizi sıkıntıya sokmayın… 

* Biz farklı anlamlar taşıyan dolaylı, mecazlı soruları anlamayız. Ne istiyorsanız doğrudan söyleyin ve bizi yormayın… 

* Eğer şişmanladığınızı düşünüyorsanız ki büyük ihtimalle şişmanlamışsınızdır. Bize sormayın, cevap vermeyi reddediyoruzdur. 

* En karmaşık durumda bile bizim için temel kural şudur: 'En kolayını seç'. Bizden komplike şeyler beklemeyin. 

* Erkekler genelde sadece ana renkleri görürler. Mesela, şampanya bir renk değil, bir içkidir bizim için. 

Sarımsı Yeşil, Açık Yeşil Likör yeşili, Çimen Yeşili, Kireç Yeşili, Yay Yeşili, Orta Deniz Yeşili 

Yukarıda saydıklarınız vallahi hepsi yeşil işte..! Lütfen bizi zorlamayın..? 

* Erkeklerin çoğunun en fazla 3 çift ayakkabısı vardır. O yüzden 30 çift ayakkabınızdan hangisinin kıyafetinize uyacağını bilmiyoruzdur lütfen sormayınız ayrıca uyum diye bir şey yoktur ve sırf uyum için giyeceğiniz şeyleri 1 hafta önceden tasarlamanız tamamen sizin takıntınızdır. Mavi kotun üstüne her renk ve desen blüz giyilebilir. 

* Kırmızı tokanız var ve sırf bu tokaya uyum sağlaması için lütfen kırmızı takım elbise almaya bize mağazaları dolaştırmayınız..! 

* Cuma + Cumartesi + Pazar = Bol yemek ve mutfak gerçekliğinin icrasıdır… 

* Bizi anlamaya çalışın; ancak bizi anlama işini lütfen fazla abartmayın çünkü çok kolay anlaşılır erkekler. 

* Evi temizleyip yorulduktan sonra, yüzünüze bakılmayacak haldeyseniz, yaptığınız temizliğin bizim için bir anlamı yoktur, takdir beklemeyin. Temiz bir evden ziyade bakımlı görünen bir kadınla bir evi paylaşmak daha anlamlıdır… 

* Ev işlerinden sonra yattığınız yerde sızıp kalıyor ve her türlü kur çabasına yorgunum diyorsanız bu bizi bozar… Bir erkeğe temiz evden önce temiz bir eş ve hatta sadece bir eş lazımdır. Temizlik bir temizlikçi tarafından da yapılabilir ama bazı şeyler temizlikçi ile yapılmaz… Yapılmamalı da. Bizi zorlamayın..! 

* Aylarca süren baş ağrıları baş ağrısı olamaz, mutlaka bir doktora gidin. 

* Size 'neyiniz var' diye sorduğumuzda, 'hiç bir şeyim yok!!!' derseniz size inanırız, bizim için olay bitmiştir. O yüzden bir şeyiniz varsa doğrudan söyleyin sonra bizi anlayışsız durumuna düşürmeyin… 

* 30 civarında ayakkabınız ve dolaplar dolusu elbiseniz varken bizi iflas ettirmek bir sevgi gösterisi değildir.

SAC DIPLERINDEKI KASINTI DOGAL YOLLARLA NASIL GECER?


Saç diplerindeki kaşıntı nasıl önlenir?

Saç dipleri neden kaşınır? Saç diplerindeki kaşıntıya ne iyi gelir?

Saç diplerindeki kaşıntı egzema gibi bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Öncelikle bir dermotolağa gidilmesinde fayda vardır.

Saç temizliği de önemli etkendir. Olası bir bitlenmeye karşı, çocukların ve uzun saçlı kişilerin saç temizliğine daha çok dikkat etmeleri gerekir.

Ayrıca, saç diplerindeki kaşıntı yapısal olup, stesli dönemlerde ve kış aylarında artabilir. Bir rahatsızlıktan kaynaklanmaz.

Herhangi bir rahatsızlık yok ve saç dipleri kaşınıyor ise, Suna Dumankaya bu karışıntıyı giderecek bitkisel tedaviler öneriyor:

Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 1

* 1 çorba kaşığı biberiye yağı,

* 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi,

* 1 tatlı kaşığı tuz,

* 4 adet dövülmüş aspirin.

Bunların hepsini karıştır. Boya sürer gibi saç diplerine sür. 5 saat beklet ve durula. Bu uygulamayı haftada 2 defa yaparsanız, saç diplerindeki kaşıntıdan kurtulursunuz.

Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 2

* 1 adet yumurta sarısı,

* 1 çorba kaşığı alkol,

* 1 çorba kaşığı hint yağı,

* 1 çay kaşığı tuz.

Malzemeleri karıştırın ve saç diplerine boya sürer gibi yedirin. 2 saat bekletin ve durulayın.

Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 3

5 adet aspirini dövüp, maden suyu ile karıştırın. Karışımı saç diplerine sürün ve 15 dk. sonra durulayın.

Ayrıca, ıslak saç ile klimalı ortamda bulunmamak gerekir. Saç derisi hasta olabilir ve kaşıntıya neden olabilir.

BIR ERKEGIN KUR YAPTIGI NERDEN ANLASILIR?


Erkeğin kur yaptığını nasıl anlarsınız?

Eğer bir erkek sizden hoşlandıysa bunu çeşit çeşit yollarla size anlatmaya çalışır.

Kadınlara oranla hoşlandığını daha fazla belli etme eğiliminde olan erkekler, bunu davranışlarına yansıtır. Sizin ilginizi çekebilmek için türlü türlü yollara başvurur. Bir erkeğin size kur yaptığını, sizden hoşlandığını onun size bakışlarından ve hislerinizden anlayabilirsiniz.

İlk olarak bakışlar bu durumda çok şeyi anlatır. Eğer bir erkek sizden hoşlanıyorsa, gözlerinizin içine bakar ancak gözlerini zaman zaman kaçırır. Bu utangaçlığından ve size olan hislerinden kaynaklanır. Bir diğer hoşlanma belirtisi ise, siz onun etrafından geçerken, birden susup dikkati sizin üzerinize yoğunlaşır.

Sizinle konuşmak veya tanışmak için türlü bahaneler bulmaya çalışan erkekler, ayrıca bir arkadaş ortamındaysanız sizin oturduğunuz yere yakın yer seçer. Masada size odaklanan sizden hoşlanan erkek size ikramlarda bulunur, sigaranızı yakmaya çalışır, size eşlik etmeye çalışır. Bir diğer nokta da sizden hoşlanan erkek, telefonunuzu öğrenmeye çalışır, sizinle buluşmaya ve daha fazla zaman geçirmeye çalışır. Bazen ortak arkadaşlarınızdan sizin hakkınızda ipuçları da almaya çalışabilir. 

BITKI CAYIYLA ZAYIFLAMA YONTEMI?


Formunuzu beşibiryerde bitki çayıyla koruyun

Özel bitki çayı ile ayda 5 kilo vermeye ne dersiniz ?

 Fazla yağlar ve kilolar sorun olsun istemezler. Zayıflama hapları yada yanlış yapılan diyetler zayıflayalım derken sağlığımız kaybetmemize neden olur. Eğer büyük bir kilo sorunu varsa mutlaka bir diyetisyen yardımı ile zayıflamakta fayda vardır. Şimdi size tavsiye edeceğimiz bitki çayı uygun ve ölçülü kullanıldığında sağlığınıza hiçbir zararı olmayacak sağlıklı bir kilo verme yöntemidir.

Zayıflatan Özel Bitki Çayı Tarifi:

Malzemeler:

* Yeşil çay,
* Biberiye,
* Kekik,
* Mate,
* Funda yaprağı

Hazırlanışı:

Tüm bitkilerimizden aynı ölçüde kullanılacaktır. 1 bardak bitki çayı hazırlamak için; 1 bardak kaynar suya her bitkiden birer tatlı kaşığı atalım ve yaklaşık 3-5 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Sonrasında süzerek içelim. Bu bitkiler, insan metabolizmasını hızlandırarak vücutta oluşan ödemi atmaya yardımcı oluyor. Özellikle yeşil çay, bunlar arasında en etkili olanıdır. Bitki yapraklarından oluşan bu karışım doğal olması nedeni ile zararsızdır. Ancak aşırıya kaçmadan en fazla günde 3 fincan içmelisiniz. Birde hiçbir bitkiyi alışkanlık haline getirmeyiniz diyen uzmanlar, bu bitki çayınıda 1 aydan fazla içmemenizi tavsiye ediyor.Kaynak:Leyditürk

YENI DOGMUS BEBEGIN IHTIYAC LISTESI?


Yeni doğan bebeğinizin giyimde bunlara ihtiyacı var

Yenidoğan bebeğiniz için ihtiyacınız olacak giysiler nelerdir?

Bebeğinizin giysilerini çamaşır makinası ve kurutma makinası kullanarak mı yıkayacağınıza karar vermelisiniz. Elde yıkama çok fazla pratik olmayabilir.

• Ne kadar miktarda giysi alacağınıza karar verirken size gelecek hediyeleri ve yakınlarınız tarafından verilebilecek giysileri de düşünmelisiniz.• 4-6 tane body, bunlardan 1-2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 0-3 ay olarak seçilebilir.

• Göbek bağı düşene kadar body yerine 1-2 tane t-shirt de alınabilir.

• 4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir. Kış aylarında ayak kısımları kapalı olabilir.

• Ancak yaz ayları için ayak kısımları kapalı olmamalı ya da kolay açılabilmelidir.

• Kış aylarında 2-3 tane uyku tulumu, 1-2 tane battaniye, 2-3 tane sweat shirt gerekebilir. Dışarıda giydirmek için kar tulumları, bere, eldivenler olmalıdır.

Temizleme havlusu ve ıslak mendiller.

 Ayrıca kullanacağınız malzeme ve ihtiyaç listesini de alttarafta veriyoruz.

  • Bebek termometresi.
  • Pişik kremi, sabun, şampuan, bebek losyonu ve pamuk.
  • Tırnak makası(bebekler için tasarlanmış)
  • Ve alt değiştirme örtüsü
  • Bebeğimizin uykusu ve beslenmesi için gereken eşyalar.
  • Farklı emzik çeşitleri.
  • Farklı boyutlarda biberon ve biberon emziği
  • Diş kaşıyıcılar.
  • Emzirme minderi.
  • Biberon taşıyıcı, ısıtıcısı, hijyeni için sterilizör.
  • Banyosu için gerekenler.
  • Bornoz, bebek küveti ve filesi.
  • Duş termometresi, banyo süngeri


CINSELLIK VE FANTAZILER?


Cinsellikte fantezi kurmak gerekli mi?

Fantezi kurmak normal bir şey midir? Kadınlar da fantezi kurabilir mi? Fantezilerin sınırı ne olmalı?

Şu fantezi meselesi hala kafa karıştırıcı… Çoğu insanın aklında hala fantezi kurmanın sağlıklı olup olmadığı sorusu yer alıyor. Toplumdaki genel kanı ise erkeklerin fantezisi olabileceği ama kadınların olamayacağı yönünde. Bu ne kadar doğru? Fantezi kurmanın da bir sınırı var mıdır? Hangi fanteziler zarar verir, hangileri seks hayatını geliştirir?

Dr. Cenk Kiper, “Cinsellikte fantezi kurmak gerekli mi?” sorusuna şöyle yanıt veriyor…

Bu konuda uzmanlarca yapılan o kadar farklı görüş ve yorum var ki inanılmaz. Yorum yaparken o bölgenin, yörenin veya milletin sosyal yaşantısı, geçmişi, dini ve kültürel öğelerini hesaba katmak gerekir. Bu yüzden başkalarının ne dediği değil bizim ülkemizin gerçekleri bizi ilgilendirir.

Hani derler ya her koyun kendi bacağından asılır. Ben o bunu demiş anlamam, benim bildiğim gerçek şudur: Yerinde, zamanında, koşullara uygun hayal kurmak ve fantezi sekse canlılık getirir, fayda verir, ama sınırını aşarsanız daha sonra bunun bedelini ağır ödersiniz.

Önce bir gerçeği vurgulayalım, sanıldığının aksine kadınların da cinsel fantezileri vardır. Erkekler bunu bazen görmezden gelebilirler, genelde kadınlar bu konuda da az paylaşımcıdırlar. Bunları yakın kız arkadaşlarla paylaşır, kocalarına, partnerlerine söylemezler; çünkü erkekler bu konuda kadınları direk yargılayıcı yaklaşırlar, “Nereden aklına geldi veya daha evvel bunu yaşadın mı?” gibi abuk sorularla sistemi çökertir, sonra da “Cinsel hayatımız çok sönük, sen hiçbir şey katmıyorsun” diye kadını suçlarlar.

Sonuçta hepimiz rüya görürüz. Bazen hatırlar bazen hatırlamayız. Herkes bazı aralıklarla en masumundan en inanılmazına kadar cinsel içerikli rüya görür. Bu rüyalar sırasında hem kadında hem erkekte boşalma, rahatlama olabilir. Erkeklerde gece kendiliğinden gelen bel suyunun (meni) da çoğu zaman gördükleri erotik düşlerin sonucu olduğu bilinir. Kadınlar da, orgazmla sonuçlanan bu tür düşler görebilirler.

İnsanların birçoğu mastürbasyon yaptıkları zamanlar ya da cinsel birleşme esnasında hayal güçlerini kullanarak, kafalarında birtakım fantezi sahneleri canlandırırlar. Seçilen bu hayali sahneler, cinsel coşkuyu artıracak niteliktedir.

Bu hayaller bazen çok net ve belirgin bazen de silik olarak yaşanabilir; hayaldeki ortam ve kişi-kişiler gerçek yer ve kimlikler olabileceği gibi tamamen gerçek dışı da olabilir.

Ünlü cinsel bilimci Kinsey'e göre, kadınlar daha çok, önceden geçirdikleri denemeleri düşünme, eski anılarını canlandırma eğilimindedirler. Erkekler ise ömürlerinde yapmadıkları ve de düşleri dışında yapamayacakları şeyleri hayal ederler.

Fanteziler gerekli mi?
Cinsel arzusu olan her insan genellikle cinsel fantezilere gerek duyar, çünkü cinsel fanteziler heyecanı artırır, odaklanmayı sağlar ve orgazmı daha kolaylaştırır.

Fanteziler cinsel isteğin uyarılmasında oldukça yardımcı olur. İlişkiye girmeden evvel çoğu insan kendini beyin olarak hazırlama ihtiyacını duyar. Bunu da gireceğimiz cinsel ilişkiye beynimizde canlandırarak yaparız.

Partnerinizin yakınlığını, sıcaklığını, size dokunuşlarını hayal etmekle başlayabilirsiniz. Partnerinizin yüzünü, gözlerini, dudaklarını kafanızda imajlar halinde görmeye çalışabilirsiniz. Sadece sizin hoşunuza gidecek fiziksel imajları yaratmanız çok önemlidir.

Çoğu insan, özellikle yaşları ilerledikçe veya ilişkileri olgunlaştıkça, cinsel isteklerinin o kadar çabuk uyarılamadığını görürler. Bu dönemlerde fantezilerin yardımı olabilir.

Fanteziler nereye kadar normal, nereden sonra tehlikeli?
Cinsel fanteziler sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesidir, ama sınırı aşarsanız cinsel bir sapkınlığın işareti de olabiliyor!

Fantezinizdeki sahnelerde kişi ve olaylar eğer sonradan düşününce bile size sıkıntı yaratacaksa uzak durmak gerekiyor.
Akraba aşkı, kardeş, ana-baba, evlat gibi çok yakın akraba ile cinsel ilişki kurma fantezisi, daha sonra yüzüne bakıp yenge, enişte diyeceğiniz sosyal açıdan farklı iletişim içinde bulunduğunuz kişiler...

Fahişelik, ırza geçmek, teşhir, mazoşizm, sadizm, çocuklarla, hayvanlarla, ilgili cinsel hayaller ya da fanteziler uygun değildir.

Çünkü her şey düşünmekle başlar. Hayal dünyanızı kimse sınırlayamaz ama düşünsenize, en yakın arkadaşınızın eşinizle veya kızınızla ilgili cinsel fantezisi olduğunu düşünmek bile ne kadar iğrenç ve güvensizlik yaratıyor.

Sınır mı? Olmayan kişiler olabilir, eşiniz olabilir ama daha fazlası sonra sıkıntı yaratır. Benden bu kadar, gerisi size kalmış.KAYNAK:İnternet

FIRINDA LUFER BALIGI NASIL PISIRILIR-TARIFI?


Fırında Sebzeli Lüfer

Malzemeler:
2 Paket margarin, 1 adet kereviz, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 kg lüfer, tuz, karabiber, 2 yaprak defne, 2 adet patates, 3 adet havuç, 1 adet limon, maydanoz, 3 adet domates, 2 adet soğan




Hazırlanışı:
Sebzelerin hepsini doğrayın, bir tencere içinde yağda kavurun sebzeler ölsün. Balıkları yıkayarak tuz ve biber serpin fırın tepsisine dizin. Üzerine sebze harcını, kıyılmış maydanozu ve yuvarlak dilimlenmiş limonu yerleştirin. (soğanı da halka şeklinde doğramış olun) yarım bardak kadar da su gezdirerek aralara defne yaprağı koyun ve fırında pişirin.

IZGARADA LUFER NASIL PISIRILIR-TARIFI?


Izgarada Lüfer Filetoları

Malzemeler:

  • 1 kg lüfer balığı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:

Balıkları iyice temizleyin, temiz bir diş fırçası yardımıyla içindeki pıhtılaşmış kanı iyice akıtın. Kan artığı kalırsa balıkta acılık yaratır. Pullarını temizledikten sonra balığı ortasından ikiye ayırıp kılçığını çıkarın ve fileto elde edin. Balık filetolarını içinde zeytinyağı, defne yaprağı ve tane karabiber olan bir kabın içinde 10 dakika bekletin. Her iki fileto parçalarına tuz serpin. Önceden ısıtıp fırça ile yağladığınız ızgaranın üzerine balığın derisiz kısımları temas edecek şekilde fileto parçalarını yerleştirin. Dört dakika sonra ters çevirin, iki dakika derili kısım ızgaraya temas edecek şekilde pişirinniz.Afiyet olsun...

28 Kasım 2012 Çarşamba

COCUKLAR YASINA GORE NE KADAR UYUMALI?


Çocuğunuzun ne kadar uyuması gerekiyor?

Geceleri deliksiz uyuyan bebekler hem zihinsel hem de fiziksel açıdan daha avantajlı büyüyor.

Özellikle geceleri deliksiz uyuyabilme becerisi, çocuklara hem zihinsel hem de fiziksel büyüme açısından önemli avantajlar sağlamaktadır. Örneğin, REM uykusu olarak bilinen uyku periyodunda çocukların gün içinde öğrendiği bilgi ve becerileri pekiştiren beyin bağlantıları aktive olmaktadır. Diğer yandan, çocuklarda fiziksel büyümeyi belirleyen büyüme hormonunun en çok uyku sırasında salgılandığı bilinmektedir. Yeterli uyumadığı için büyüme hormonu eksik salgılanan çocuklar pek çok organın, kas ve kemiklerin gelişimi bakımından dezavantajlı duruma düşmektedir.

Çocuğunuzun ne kadar uyuması gerekir?

Yaşamın ilk yılında bir bebeğin, 10-12 saati gece olmak üzere toplamda günlük 13-14 saat uyku ihtiyacı var. (Bazı bebekler bu ortalamanın biraz üzerinde ya da altında seyrediyor olabilir). Yaşamın ikinci yılında toplam uyku ihtiyacı, 1 saat kadar azalsa da 4-5 yaşında bile ortalama 11-12 saatin altına düşmez. Çocuğunuz yeterli uyumuyorsa zihinsel gelişim ve fiziksel büyümeyle ilgili önemli problemler baş gösterebilir. Yetersiz uyku sonucu büyüme hormonu dışında diğer bedensel faaliyetleri belirleyen hormonlarda da sorunlar olabilir. Örneğin, açlık duygusu veiştahı belirleyen hormonlardaki sorun yüzünden çocuğunuz olması gerekenden fazla yiyor ve yüksek kalorili faydasız yiyeceklere eğilim gösteriyor olabilir. Uyku eksikliği ayrıca gün içinde motor beceriler ve dikkat kapasitesinde düşüşe ve bunun sonucu olarak daha fazla davranış problemi ve öğrenmede gerilik ortaya çıkabilir. Çoğu çocuk ebeveyninin tahmin ettiğinden daha fazla uykuya ihtiyaç duymaktadır. Çocuğunuzun uyku eksikliği yaşadığının göstergeleri gün içinde huzursuzluk ve huysuzluk, her zaman arabada uyuya kalma gibi şeyler olabilir. Eğer çocuğunuz uyku vaktinden önce çok hareketli luyor ya da uyku vaktinden çok önce yorgunluk belirtileri gösteriyorsa, uyku düzeninizde sorun var demektir. Çocuklara iyi uyku alışkanlıkları kazandırabiliriz. Bu sayede yeterli uyuduklarından ve sağlıklı büyüdüklerinden emin oluruz. Istanbul Parenting Class'ta anne babalarla yürüttüğümüz çalışmalarda yüzlerce bebeğe iyi uyku alışkanlıkları oluşturulması konusunda yardımcı olduk ve iyi uykunun çocuk gelişimindeki büyük faydalarını birebir gözlemledik. Bu tecrübeden yola çıkarak, sizlere de çocuğunuza doğru uyku alışkanlıkları kazandırmanın yöntemlerini öğrenmek için uzman desteği almanızı içtenlikle tavsiye ederim.

Sinem Olcay Kademoğlu / Uzman Psikolog
Kaynak:psikoloji.com