4 Ocak 2013 Cuma

PACANGA TAVUK NASIL YAPILIR?


PAÇANGA TAVUK NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

  • 2 Dövülerek inceltilmiş tavuk göğüs eti
  • 1 Su bardağı krema
  • 1 Tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 Çay kaşığı tuz


İÇ MALZEMELERİ

  • 8 Dilim pastırma
  • 2 Kuru soğan
  • 5 Sivri biber
  • 3 Domates
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞ TARİFİ

Zeytinyağını tavaya koyup,ince doğranmış soğan ve sivri biberleri ekleyelim ve kavuralım.Onlar biraz kavrulunca kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyelim.Baharatlarla lezzetlendirip pişirelim.Diğer tarafta mutfak tezgahına tavukları yayalım.Üzerlerine tuz ve tane karabiber serpelim.Domates sosunu tavukların üzerine gezdirip,en üstüne pastırma dilimlerini dizelim.Rulo sarıp fırın tepsisine yerleştirelim.Kremayı en üstüne sıkıp fırında tavukların üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.Servis tabağına tepsideki sosu döküp,dilimlediğimiz tavukları üzerine dizelim.Sıcak servis yapalım.Krema kullanmak istemezseniz,krema yerine az miktarda zeytinyağı gezdirip üzerini yağlı kağıtla örtüp pişirebilirsiniz.Afiyet olsun,bereket dolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.