12 Mart 2013 Salı

ISYERINDE TERFI ALMAK ICIN NE YAPILABILIR?


Terfi almak için bu taktikleri deneyin

Patronunuzun sizin başarınızın farkında olduğundan şüphemiz yok ama onu biraz doğru yöne itmeniz gerekiyor olabilir.

Bir süredir aynı işte çalışıyorsunuz ve gerçekten de çok çalışkan bir elemansınız. İşlerinizi başarıyla yapıyor ve ofiste herkesle iyi geçiniyorsunuz ama nedense bir türlü beklediğiniz terfiyi alamıyorsunuz.

Bu gerçekten de can sıkıcı bir durumdur. Fakat bu devirde terfi etmek gerçekten de zor. Bu nedenle, terfiyi hak etmeniz yetmez, onu elde etmek için bir yol bulmanız gerekir.

Patronunuzun sizin başarınızın farkında olduğundan şüphemiz yok ama onu biraz doğru yöne itmeniz gerekiyor olabilir.

Burada önemli olan bir planınızın olmasıdır. Kendinize güvenli ve şirkete uyumlu olmanız gerekir. İşte kariyer basamaklarını tırmanmanız için yapmanız gerekenler!

Kendinizi belli edin

Etrafa hava atmadan ya da abartılı hareketler yapmadan patronunuzun dikkatini nasıl çekersiniz?

Hepimiz patronun gözüne girmek için kendini parçalayan tipleri biliriz. Peki, siz öyle biri olmadan dengeyi nasıl sağlarsınız?

Yapmanız gereken şey kendi içinizdeki halkla ilişkilerciyi bulup ortaya çıkartmak ve kendinizi çok belli etmeden patronunuzun dikkatini çekmektir.

Bunu, toplantılarda daha iyi bir katılımcı olarak, sizden üst birinden akıl hocanız olmasını rica ederek ya da iş yerinin verdiği görevlere gönüllü olarak katılarak yapabilirsiniz.

Bu, sizin bir takım oyuncusu olduğunuzu ve işinize önem verdiğinizi gösterir.

Müdürünüzle konuşun

Doğru okudunuz, müdürünüzün terfi etmek gibi bir isteğiniz olduğunu bilmesi önemlidir.

Ona, hedeflerinizden bahsedin ve bu hedefe ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini danışın. Ayrıca insan kaynakları departmanınızdan biriyle de bu konuda konuşmanız sizin için faydalı olacaktır.

Daha sonra hedeflerinizi bir kağıda yazın ve bunları gerçekleştirdikçe yanlarına bir tik atın.

Geribildirimlerinizi saklayın

Patronunuzun size işinizle ilgili güzel geri dönüşlerini bir dosyada saklayın. Böylece bunlardan senelik değerlendirmenizde bahsetmeyi unutmazsınız.

Üzerinden aylar geçmiş başarıları unutmak doğaldır ama bunları not alırsanız, talebinizi güçlendirecek kanıtlarınızı elinizde tutmuş ve unutmamış olursunuz.

Fazla mesai yapın

Bu durum için şu atasözü ne kadar da doğru; ''Acı yoksa kazanç da yoktur.’’ Eğer terfi etmek gibi bir amacınız varsa, bunun için çok çalışmalı ve gerekirse daha çok mesai yapmalısınız.

Araştırmalar bile işte daha çok vakit geçiren insanların daha büyük oranda terfi aldıklarını kanıtlıyor.

Tabii bu demek değildir ki her şeyiniz işiniz olsun. Sizin akıl sağlığınız ve iç huzurunuz için kendinize vakit ayırmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Takım oyuncusu olun

Terfi almaya çalışmak tam olarak bir takım işi değildir, amacınız işinizin en iyisi olmaktır fakat iyi bir takım oyuncusu olmak, sizi istediğiniz yere de bir adım daha yaklaştırır.

İşverenler, şirketlerine katkı sağladığınızı görmek isterler, bu da genellikle, şirketin iyiliğini kendi kişisel motivasyonunuzun önüne koyduğunuzu göstererek olabilir.

Ayrıca etik olmanız da önemlidir.

Terfi istemek

Diyelim ki sonunda başardınız ve patronunuzun dikkatini çektiniz, terfi almak için elinizden gelen her şeyi yaptınız ve konuşmak için müdürünüzle baş başa kalabildiniz.

Şimdi tek yapmanız gereken şey sormak! Tabii bunu söylemek yapmaktan çok daha kolay. Peki, bu isteğinizi en doğru şekilde nasıl söylersiniz? Bu konuda gerçekten de dikkatli olmalısınız.

İlk olarak, terfi ile ilgili konuşmak için doğru zamanı seçmelisinizdir. Şirketinizin finansal durumunu değerlendirin, şirketin maddi durumu nasıl? Belki de bunu konuşmak için en doğru zaman değildir.

İkinci yapmanız gereken ise terfiyi hak ettiğinizi gösteren delillere sahip olmanızdır. Pozitif geri dönüşlerin olduğu dosyanızı hatırlıyor musunuz? Onu ortaya çıkartmanızın vakti geldi!

Başardığınız şeyleri düşünün, şirkete para kazandırdınız mı? Sistemlerini daha iyi hale getirdiniz mi?

Somut kanıtlar, terfiyi almanız için, önemli desteklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.