15 Mart 2013 Cuma

NASIL PARA BIRIKTIRILIR?


NASIL PARA BIRIKTIRILIR?

Para biriktirmeyi biliyor musunuz?

Kenara para koymayı bir türlü beceremiyor musunuz? O zaman bu yöntemler size yardımcı olabilir.

Nasıl başlamalı?

İster birikiminizi yapmaya başlamış, ister daha bir kuruş bile biriktirmemiş olun, gelecek için paniklemeniz sebebiyle uykusuz geceler geçirmenize gerek yok. Aşağıdaki basit stratejileri uygulayarak, geleceğiniz için kolayca para biriktirebilirsiniz.

Acil durumlar için kendinize bir fon ayırın

Arabanız sesler çıkarmaya başladı ve tamire mi gitmesi gerekiyor? Bunun için ekstra paranız yok mu? İşte tıpkı bu gibi durumlar için kenara acil durum parası koymanız gerekir. Ayrıca böyle durumlar için kredi kartınıza başvurmak, özellikle bu ekonomik hareketlilikte, çok da akıllıca bir çözüm değildir. Gelirinizin %5'ini bir kenara ayırarak, acil durumlar için birikimininizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Emeklilik için para biriktirmek

Şimdiden yaşlılığınız için para biriktirmek kulağa gereksiz ve erken atılan bir adım gibi gelebilir ama yaşlandığınız zaman emeklilik fonunuz gerçekten de işe yarayacak. Bunun için gelirinizin %3'ünü köşeye ayırmaya başlayın.

Birikimlerinizin üzerine çıkmak

Emeklilik ve acil durumlarınız için planladığınız birikime ulaştıysanız, şimdi bu birikimlerinize daha da çok para eklemenize sıra geldi demektir. Birçok finansal uzman, bir köşede, 3 ve ya 6 ay boyunca geçiminizi sağlayabileceğiniz kadar para bulundurmanız gerektiğini söylemektedir. Eğer düzensiz bir geliriniz varsa, kenara daha da çok para koymanız gerekir (6-9 aylık kadar).

Bütün kredi kartı borçlarınızı ödeyin

Kredi kartı borçlarınızın bir listesini çıkararak ve en fazla olan borcunuzu ödeyerek işe başlayın. Daha sonra, 2. en fazla borcunuzu, daha sonra da 3.'sünü ve bu sırayla devam ederek, tüm borçlarınızı ödeyin. Böylece borçlarınızdan kurtulur ve elinizde tam olarak ne kadar paranız olduğunu bilirsiniz.


Etiket:nasıl para biriktirebiliriz, birikim değerlendirme, tutumlu olma, kişisel bütçe yönetimi, tutumlu olma yolları, birikim yatarım, para nasıl biriktirilir, para biriktirme yolları, kişisel bütçe yapma, para nasıl biriktirebilirim, kişisel birikimlerin değerlendirilmesi, para biriktirme yöntemleri, para biriktirmenin yolları, para biriktirmek, kişisel bütçe yapılışı, kişisel bütçe planla, birikim yapmak, birikim yapma, para biriktirmenin püf noktaları, para durumu, kişisel birikimleri değerlendirme, kişisel bütçe nasıl yapılır, kişisel birikim, para, para biriktirme, birikim nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.