3 Mart 2013 Pazar

SIVILCE ICIN MASKE TARIFI-SUNA DUMANKAYA


Sivilcelerinizden kurtulmak için en doğal çözümler...

SİVİLCELERİ PORTAKALLA YOK EDİN 

Yüzüm sivilcelerle dolu. Pek çok formülden yararlandım ama hiçbiri kalıcı bir çözüm sunmadı. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Oya M./Bursa 

Sivilce Maskesi

Bir adet portakal kabuğu rendesini havanda ezerek krem haline getirin. İçine bir tatlı kaşığı portakal suyu ile erittiğiniz bir kaşık karbonatı ilave edip karıştırın. Bu karışımı her gün sivilceli bölgelerinize sürün. Sorununuz uzun zamandır geçmiyorsa, hormonal bir sorununuz olabilir. Bir cilt hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririm 

Kuruyan cildinizi ıspanakla besleyin 

Kış soğukları cildinizin kurumasına yol açabilir. Kuruyan cildinize nem kazandırmak için, ıspanaklı özel karışımdan yararlanmanızı tavsiye ederim. 

Cildim soğuktan çok kurudu, pul pul dökülüyor. Nemlenmesini sağlayacak bitkisel bir reçeteniz var mı? Yasemin D./Ankara 

İki çorba kaşığı öğütülmüş ıspanak, bir tatlı kaşığı bademyağı, bir yumurtanın sarısı, bir tatlı kaşığı saf zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Bu malzemeyi gazlı bir bezin üzerine yayın ve yüzünüze sürün. 30 dakika beklettikten sonra yüzünüzü önce ılık sonra da soğuk suyla yıkayın. Bu formülden haftada üç kez yararlanın. 

Hazım sorununun çözümü papatya 

Hazım problemlerine çare olacak bir formülünüz var mı? Eda A./Bursa 

Birer tutam sinameki, anason, rezene, funda yaprağı, papatya ve biberiyeyi bir bardak suyun içinde kaynatın ve çay demler gibi demleyin. Her gün taze olarak hazırlayıp bir su bardağı kadar için. Bu bitkisel çay sayesinde hazımsızlık sorunu kısa sürede ortadan kalkacaktır. 

Yüzünüz kabardıysa Çare Ihlamurda 

Yüzümde durup dururken kabartılar oluştu. Bunları nasıl yok edeceğimi bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sevil K./İzmir 

Bir parça ıhlamuru sıcak suda çay gibi demleyip süzün. Sorunlu bölgenize bununla kompres yapın. Kalan suyu buz kabına koyun ve her gün yüzünüzde gezindirin. Sorununuz geçmezse, mutlaka bir doktora görünün.

Suna Dumankaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.