30 Nisan 2013 Salı

YUZ SEKLINE GORE GUNES GOZLUGU NASIL SECILIR?


Yüz tipine göre güneş gözlüğü nasıl seçilmeli?

Yüzünüzün şeklini doğru belirledikten sonra gözlük seçmeniz çok daha kolay olacak

Yüzünüzün şekli Ne?
Yüzünüzün şeklinden emin olmayabilirsiniz. Yüz şeklinizden emin olun.

Yüzünüz 3 yatay çizgiye ayırın; alnınız ve gözleriniz, elmacık kemikleriniz ve burnunuz ve son olarak dudaklarınız ve çeneniz.

Eğer yüzünüzün hiçbir bölgesi diğerinden daha geniş değilse yuvarlak bir yüze sahipsiniz demektir. Eğer yüzünüz mükemmel bir yumurta şeklindeyse oval yüze sahipsiniz demektir. Eğer yüzünüzün orta bölümü diğerlerinden daha genişse (elmacık kemikleriniz belirgindir) ve alnınız ve çene çizginiz daralıyorsa, elmas yüz şekline sahipsiniz demektir. Eğer çok geniş bir alnınız varsa ve düz elmacık kemiklerine ve dar bir çeneye sahipseniz, kalp şeklinde ya da üçgen şeklinde bir yüzünüz var demektir. Eğer geniş bir alnınız ve geniş bir çeneniz varsa ve yüzünüzün orta kısmı çıkıksa kare bir yüzünüz var demektir. Eğer çok geniş alnınız ve geniş bir çeneniz varsa ve yüzünüz uzunsa, dikdörtgen yüze sahipsiniz demektir. Oval bir yüzle, dikdörtgen bir yüzü birbirinden ayıran şey alın kısmıdır.

Yüzünüze uygun çerçeveyi bulmak
Yüzünüzün şeklini doğru belirledikten sonra bu iş çok kolay!

Yüz tipi: Yuvarlak
Nasıl bir gözlük: Yuvarlak ya da oval gözlükleri tercih etmeyin. Çerçevenin açıları sizin yüzünüzün yuvarlaklığını dengelemelidir. Elmacık kemiklerinizden daha büyük olan geniş çerçeveler, yanaklarınızı daha zayıf gösterirler.

Yüz tipi: Oval
Nasıl bir gözlük: İstediğiniz her gözlük çerçevesini kullanabilirsiniz. Bu konuda şanslısınız.

Yüz tipi: Elmas
Nasıl bir gözlük: Küçük çerçeveler ve oval dikdörtgenler size yakışacaklardır. Fakat fazla büyük gözlüklerden kaçınmalısınız. Gözlüğünüz elmacık kemiklerinizde bitmeli.

Yüz tipi: Kalp
Nasıl bir gözlük: Pilot tipi gözlükler, kedi gözü modelleri size çok yakışacaklardır.

Yüz tipi: Kare
Nasıl bir gözlük: Yumuşak, yuvarlak kenarlı, narin, feminen çerçeveler size yakışır. Köşeli modellerden uzak durmalısınız. Oval ve büyük modelleri de tercih edebilirsiniz.

Yüz tipi: Dikdörtgen
Nasıl bir gözlük: Büyük çerçeveleri, desenli kenarları veya tepede detayları olan bir gözlük size çok yakışır. Burada amaç, yüzünüzü daha geniş ve kısa göstermektir. Bu nedenle gözlük modelinden çok büyüklüğü sizin için daha önemlidir. Küçük çerçeveli gözlüklerden kaçının.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.