28 Kasım 2013 Perşembe

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır-Yoğurulur?

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır-Yoğurulur?

Çiğ Köfte Yapılışı Kaç Kişilik:4-6 kişilik 
Hazırlama: 45dk Seramonidir çiğ köfte yapmak,özeldir. Bulguru doğru zamanla ile şişirmek, baharatı, en önemlisi eti...Bir de çamurlaştırılmaz çiğ köfte. Et diri bulgurla yoğurularak pişirilir. Hafif bulgur dişe dokunmalı...İnce ayar gerektirir. Bilek ve kollarınız kuvvetsizse, bu tarif için evin erkeğinden yardım alabilirsiniz.30 dk avuç ayamızla yoğurayacağız bulguru.... Unutmadan her çiğ köfte acı olacak diye bir kural yok, tercihinizle ilgilidir, bolca acıyı eklerseniz acı olur... Evimizde yıllardır yapılan şekliyle, işte tarif:
Malzemeler: 200 gr çiğ köftelik yağsız lop et(Dövülmüş, bir kase) Yaklaşık 200 gr ince bulgur(esmer,bir kase) 1 adet kuru soğan(ince doğranacak) 2-3 diş sarımsak( ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1/2 domates(rendelenecek) 1 çorba kaşığı pul biber (acı veya isot) 1/2 tatlı kaşığı kimyon Tuz Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) ve yeşil soğan (arzuya göre) 1 kase su 
Hazırlanışı:Yeşillikler ve dövülmüş etimiz hariç, malzemeyi yoğurma kabımız alıyoruz. Tüm malzemeyi elimizi çok sık suya(en fazla 3 kez) batırmamak kaydıyla yoğuruyoruz.( 10 dk)tüm malzemenin tadı birbirine geçmeli. (Avuç ayanızı kullanmalısınız bulguru ezer tarzda yoğurmalı) Çekilmiş eti ekleyerek, yoğurmaya devam edelim. Sol elimizin içine topladığımız bulgur ve et karışımını sağ elimizin ayasıyla parça parça kuvvetle ezerek yoğuralım.( 20 dk)(gerekirse elinizi suya batırın) Çiğ köftemiz bir süre sonra toparlanacaktır, yeşillikleri ekleyerek 1-2 dk daha yoğurup çiğ köftemizi hazır hale getirelim. Her ne kadar sinirsiz et kullansak da ,et normal kıyma makinasından geçirilmediği sinirleri çıkabilir. Çiğ köftenizi kabınızda sivri koni haline getirin bıçak ile üstten kat kat keserek tüm siniri toplayın. Bıçağın üzerine sinirler yapışacaktır. Elimizle küçük sıkımlar yapıp marul üzerinde servis yapalım. Çiğ köfte salatası olarak, maydanozlu, domatesli soğan salatası ve/veya bol yeşillik, limonla servis edin. En son çiğ köftenin üzerine zeytinyağ gezdirerek bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.