4 Aralık 2013 Çarşamba

Sacda Et Sote Tarifi?

Sacda Et Sote Tarifi?

Malzemeler: 1 kg dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı iç yağı 4 adet yeşil biber 3 adet soğan 3 adet domates Yarım yemek kaşığı salça (yaz domatesi ise salça kullanmayabilirsiniz) 2 yemek kaşığı sıvı yağ Pul biber Kekik Tuz
 Hazırlanışı: İç yağı saca alınarak eritilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış et ilave edilir. Etler suyunu salıp çektikten sonra piyazlık doğranmış kuru soğanlar ve biber eklenerek karıştırılır. 2-3 dakika soteledikten sonra kabukları soyulup doğranmış domatesler eklenerek pişmeye bırakılır. Sebzeler suyunu çektikten sonra üzerine salça ve 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek baharatları ilave edili. Etler pişene kadar pişirilir. Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.