29 Aralık 2013 Pazar

Tahinli Corek Tarifi?

Tahinli Çörek Tarifi?

Malzemeler:

  • yarım su bardağı çok ılık süt
  • 1 paket (42 gr) yaş maşanın 1/3 ü
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay kaşığı tuz
  • un (yaklaşık 1,5 su bardağı ile 2 su bardağı arası)


İçi İçin:
1 su bardağı tahin
5-6 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Maya, toz şeker ve ılık süt bir su bardağında karıştırılır
5 dakika bekletildikten sonra bir kase içerisine alınıp yumurta, sıvı yağ ve tuz ile bir kaşık yardımıyla karıştırılır
Sonra yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırıp katılaşmaya başlayınca da elimizle kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek güzel bir hamur elde edilir
Hamurun üzeri örtülüp 10 dakika bekletilir
Hamur beklerken sizde tahin ve toz şekeri iyice karıştırın (arzu ederseniz içerisini iyice dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz)
Daha sonra hamuru biraz un veı merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım
Üzerine tahinli karışımı yayalım
En uç kısımdan rulo yapmaya başlıyalım
Rulo yaparken üç, dört tur sardıktan sonra bıçakla keselim
Bu işlemi üç kes yapalım
Kestiğimi parçaları önceden yağladığımız tepsiye gül böreği yapar gibi birinciyi sarın ikinciyi onun ucundan devam edin ve üçüncü ile tamamlayın
Bu yuvarlağın üzerine elinizle iyice bastırın
Hamur yarım saat kadar tepside mayalansan
Üzeri için bir yumurta sarısı 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın
Karışımı çöreğin her tarafına iyice sürüp üzerine bol susam serpin
Önceden ısıtığınız 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.