14 Ocak 2014 Salı

Damla Sakizli Lokum Tarifi?

Damla Sakızlı Lokum Tarifi?


Kaç Kişilik: 12-14 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 10dk Damla Sakızlı Lokumlar 
Malzemeler: 3 su bardağı süt 7 yemek kaşığı toz şeker 7 yemek kaşığı irmik 1 paket damla sakızlı vanilya 1 paket tekli paket kremşanti Üzerini Kaplamak İçin: Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı Kakao Fındıklı Draje Hazırlanışı: Süt, şeker ve irmiği koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca damla sakızlı vanilya ekleyip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca içerisine toz halde kremşanti ekleyip kaşıkla karıştıralım. Tatlımızdan kaşık yardımıyla parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp toplar yapıp servis tabağına alalım. 2 tabağa bir miktar Hindistan cevizi koyalım. birine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım. hazırladığımız topları Hindistan cevizine ve kakaolu Hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alalım. Üzerlerine bir tane draje batıralım. dolapta 1-2 saat dinlendirip servis edelim. Mutlaka damla sakızlı vanilya kullanmanızı öneririm. Harika bir aroma veriyor. Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.