15 Ocak 2014 Çarşamba

Mercimek corbasi nasil yapilir?

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?


Mercimek Çorbası Tarifi 
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 yemek kaşığı un 1 adet havuç yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz) Tuz 1 çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 1 litre su 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı: Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.