8 Şubat 2014 Cumartesi

PRATIK BISKUVILI ELMALI PASTA NASIL YAPILIR?

Bisküvili Elmalı Tatlı Tarifi-Nefis Yemek Tarifleri


Bisküvili Elmalı Tatlı 

Malzemeler:1 paket bisküvi 3-4 adet elma 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker Muhallebisi için; 100 gr margarin ya da tereyağı 1 su bardağı un 3/4 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket vanilya 
Hazırlanışı: Öncelikle elmalar soyulup rendelenir. Ocağa alınarak hafif kavrulur. Daha sonra şeker ve tarçın ilave edilir. Son olarak da kırılmış ceviz eklenip karıştırılır(dilerseniz fındık da kullanabilirsiniz). Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Muhallebisi için yağ hariç tüm malzeme bir tencereye alınır, koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca son olarak yağ ve vanilya eklenir. Son bir kez karıştırılarak ocaktan alınır ve mikserle iyice çırpılır. Bisküviler süte batırılıp kullanılacak olan kaba dizilir. Üzerine elmalı harcın yarısı yayılır. Onun üzerine de muhallebinin yarısını dökülür. Bir kat daha bisküvi dizilerek kalan elmalı harç ve muhallebi dökülür. Üzerine kakao serpilerek buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat beklettikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.