1 Mart 2014 Cumartesi

KONTUR MAKYAJ NASIL YAPILIR?

Kontür Makyaj Nasıl Yapılır?


Hatları belirgenleştirmek, yüz şeklini daha da güzelleştirmek için makyaj hileleri..

Öncelikli olarak yüz şeklinizin nasıl olduğunu aşağıda ki şemalardan öğrenebilirsiniz. Bu ilk adımın ardından, vermiş olduğumuz bilgileri uygulamaya başlayarak yüz hatlarınızı daha doğru şekilde ortaya çıkartmış olursunuz. 

Oval Yüz Şekli için:

Eğer yüz şekliniz oval ise, yüzünüzde sadece aydinlatıcı kullanarak doğru hatlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar " göz altı, alın ve çene". 

Uzun (Dikdörtgen) Yüz Şekli için:

Uzun bir yüz şekline sahip iseniz, yapmanız gereken allığı elmacık kemiklerinizde, kontürü de çene kemiğinizde kullanmanız gerekmektedir.

Kare Yüz Şekli için:

Eğer kare şeklinde bir yüz şekliniz var ise, hem aydınlatma, hem de kontür uygulaması yapmanız gerekmektedir. Aydınlatma yapmanız gereken noktalar alın bölgeniz ve çenenizdir. Kontür uygulamasını ise saç diplerinizde ve çene kemiğinizde uygulamanız gerekmektedir.

Üçgen Yüz Şekli için:

Yüz şekliniz eğer üçgen şemamıza uyuyor ise, şemada da belirtili oldugu gibi kontür uygulamasını yüz kenarlarında ve elmacık kemiğinin alt kısmında uygulamanız gerekmektedir. Aydınlatmayı ise alın bölgesinde, göz altlarında ve çenede uygulamanız gerekmektedir.

Yuvarlak Yüz Şekli için:

Eger yüz şekliniz yuvarlak ise kontur uygulamasını daha fazla tutmanız gerekmektedir. Bu sayede yüzünüzün daha ince görünmesini sağlamış olacaksınız. Bunun için, kontur uygulamasını yüzünüzün yan çizgilerini esas alarak yan saç diplerinizden, yan çene kemeğinize kadar uygulamanız gerekmektedir. Aydınlatmayı ise alın bölgeniz ve çene bölgenizde uygulamaniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.