15 Eylül 2014 Pazartesi

PATLICAN CIGIRTMA NASIL YAPILIR

Patlıcan Çığırtma Tarifi



BERGAMA USULU PATLICAN CIGIRTMA NASIL YAPILIR?
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 25dk
Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 5-6 adet iri domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı)
Hazırlanışı 
Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır. Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır çekirdekleri temizlenir. Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. ( Bergama da zeytinyağı ile kızartılır) Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun. (aslında yukarıda yazılan malzeme miktarı görecelidir. Tercih etiğiniz miktar bu yöntemle pişirilir.

Tags:yemek, yemek tarifi, patlıcan, patlıcan yemeği, patlıcan çığıtma, patlıcan yemekleri, patlıcan yemekleri tarifi, patlıcan yemeği tarifi, patlıcan çığıtma malzemesi, patlıcan yemekleri tarifleri, patlıcan çığıtma yapılışı, patlıcan çığıtma yapımı, patlıcan çığıtma yapma, patlıcan çığıtma tarifi, patlıcan çığıtma tarifleri, patlıcan çığıtma malzemeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.