1 Ekim 2014 Çarşamba

SAKLAMALIK KAVURMA NASIL YAPILIR

SAKLAMALIK KAVURMA NASIL YAPILIR?

KIŞLIK SAKLAMAK İÇİN KAVURMA TARİFİ
MALZEMELER VE YAPIMI: 
5 kg yağlı kuşbaşı et için ½ kg iç yağı (hem lezzet verir, hem de uzun süre dayanmasına yardım eder) kullanın. İç yağı da küçücük doğranmış veya ertilmiş olsun. Tencerenin dibine iç yağını, üzerine eti koyun. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etler, iç yağı ve tuz kullanarak pişiriniz. Büyük bir leğende önce iç yağları eritilir yağdaki erimemiş kızarmış yağlar alınır. Kuşbaşı etler içine katılır orta ateşte belli aralıklarla karıştırmaya devam edilir. Etlerin pişmesine yakın tuz katılır. Etler tuzu iyice içine çektikten sonra kavurma soğumaya alınır. İç yağları hafif katılaşınca etler yumak haline getirilip donmaya bırakılır.İç yağı bulmanız mümkün değilse 250 gr tereyağı kullanın ama gerçekten iç yağının yerini tutmuyor. Eğer uzun süre dayanmasını isterseniz kavurmasıyı bir yemeklik parçalara ayırıp buzdolabında veya dondurucuda saklaya bilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda çıkarıp çeşit çeşit yemekte kullanabilirsiniz.


Top halinde daha kolay miktar ayarlandığı için bu şekle sokuluyor.Bizde de kaplara konulup ihtiyacınız kadar alınıp ısıtılarak veya bir çok etli yemekte kullanılıyor. özelikle de sulu yemeklerde kullanılıyor.
Et ılıkken elinize bir avuç alıp top şekline getirip, bu topun dışını da tenceredeki yağ ile iyice sıvayıp toplar tam olarak soğuduklarında da buzdolabında 1-2 ay kadar saklayabilirsiniz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.