4 Ocak 2015 Pazar

EVDE YAPILAN GUZELLIK SIRLARI?

GUZELLIGINIZE GUZELLIK KATACAK  FORMULLER?

Güzellik hemen her kültürde ve statüde kadının vazgeçilmezi. Güzellik salonları kadınlar için ikinci adres. Ancak böyle bakımlara ayıracak parası ve zamanı olmayanlar için evde kendi kendinize yapabileceğiniz mucizeler de var. 

1- Yamalı makyaja engel olmak için: 
Eğer makyajını sabitleyemiyor ve yüzündeki belli bölgelere doğru akmasını engelleyemiyorsan, bunun sebebi yağ salgılanmasıdır. Makyaj yapmadan önce eşit oranda çay ağacı yağı ve kaynatacağın ıhlamurun suyunu karıştırıp pamukla yüzüne uygula. 

2- Göz altı morluklarından kurtulmak için: 

Her gece yatmadan önce badem yağıyla göz altlarına nazikçe masaj yap. Hassas gözaltı derisine çok iyi gelecek. 

3- Göz altı çizgilerini hafifletmek için: 

Papaya meyvesi imdadına yetişiyor. Bu meyvenin içindeki bir enzim, cildin üst katmanını nazikçe soyan bir asit içeriyor. Bu sayede yenilenen teninde çizgilerin görünürlüğü azalıyor. Papayayı ezip 10 dakika yüzünde beklet. 

4- Çatlak dudaklardan kurtulmak için: 

Bir çay kaşığı bal ile bir tutam esmer şekeri karıştırıp, bu karışımı diş fırçası yardımıyla dudaklarına uygula. Ölü derilerden anında kurtulduğunu ve dudaklarının neme doyduğunu göreceksin. 

5- Hem peeling etkili olacak, hem de nemlendirecek bir maske elde etmek için: 

250 gr tam yağlı yoğurt, rendelenmiş yarım salatalık ve iki yemek kaşığı deniz tuzunu karıştırıp duşa girmeden önce yüzünü bu karışımla ov. Tuz, cildine peeling etkisi yaparken diğer malzemeler cildini yatıştırıp nemlendirecektir. 

Cildinizin güzelliği ve temizliği için tonlarca para harcamanıza gerek yok. Bu tarifleri evde de kolayca uygulayabilirsiniz


Avokado maskesi: Kış mevsimi nedeniyle kuruyan ve çatlayan cildinizi tazelemek için en ideal çözümdür.Bir adet avakadoyu püre haline getirin ve içine bir iki damla zeytinyağı ve biraz limon suyu ekleyin. Cildinize  sürüp on dakika bekleyin. Avokado maskesi yüzünüzdeki pürüzlü tabakayı yok etmekle kalmayıp ayrıca sağlıklı bir cildin ihtiyacı olan vitaminleri de sağlayacak ve cildi besleyecektir.

Yulaf ezmesi maskesi: Cildin siyah noktalardan arınarak derinlemesine temizlenmesini sağlar. Bu maske aynı zamanda  yüzünüzdeki  gözeneklerin içerisine dolan kirleri temizleyerek ciltteki parlamayı ve   yağlanmayı da önler. Bu maskeyi hazırlamak için pişmiş yulaf ezmesini yüzünüze sürün, 15 dakika kadar cildinizde kurumasını bekleyin. Kuruduktan  sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Gül maskesi: Pul Pul dökülen kuru nemsiz bir cilde sahipseniz bu maske size mucize gibi gelecektir. Kurumuş gül yapraklarını ufalayıp süt, mısır nişastası ve bir parça bal ile karıştırın. Karışım 15 dakika kadar bekledikten sonra, bu karışımla yüzünüze yavaş yavaş masaj yapın. Bu maske sayesinde cildiniz yeteri kadar neme sahip olacaktır.

Nane maskesi: Yorgun cildinizi canlandırmak için birebirdir. Yarım muzu püre haline getirin , dörtte bir  (büyük boy) fincan elma suyunu karıştırın ve içine üç damla kadar nane yağı ilave edin. Sonra bu karışımı macunumsu bir kıvama getirebilmek  için, içerisine mısır nişastası ekleyin. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayıp  en az on dakika bekletin . Böylece yorgun cildinizi canlandırıp uykusuz gecelerin hakkından kolaylıkla gelebilirsiniz.

Yoğurt Maskesi: Yoğurt içerdiği bir takım asitler sayesinde ciltteki çok ince çizgileri onarıcı bir güce sahiptir. Yoğurda 2 kaşık bira mayası ekleyip, yüzünüzde on dakika bekletin. Herkes pürüzsüz cildinize hayran kalacak…


Ceviz Maskesi: Ceviz maskesinin cildi ölü hücrelerden arınıdırıcı bir etkisi vardır. Cevizleri iyice öğütüp ,1 kaşık bal, 1 kaşık portakal suyu ve 4 kaşık da süt ekleyin. Bu karışımı yüzünüzde 10 dakika  bekletin ve cildinize nazikçe masaj yapın ve ılık suyla temizleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.