31 Mart 2015 Salı

HARD-SSD DISK SAGLIGI NASIL KONTROL EDILIR?

Disklerinizin sağlığını SMART ile nasıl kontrol edersiniz?

İster Hard Disk olsun ister SSD, verilerimizi emanet ettiğimiz disklerin bir ömrü var. Üreticilerin açıkladığı bu ömür rakamlarını takip etmek ya da diskin genel durumunu izlemek içinse SMART sistemi yıllardır kullanılmakta. Çok basit yazılımlarla siz de disklerinizin sağlık durumunu kontrol edebilir, geç olmadan tedbir alabilirsiniz.

Programı indirmek için : http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=612&sid=3&lang=tr 

3 yorum:

  1. Benim HDD bozulmadan önce uyarıyı açılışta Windows vermişti. Diskiniz bozulacak, verilerini yedekleyin gibi açık ifadelerle uyarıldıktan bir hafta sonta disk bozulmuştu. Bilgisayarımda herhangi bir Smart yazılımı yoktu ve Windows bilgisayar her açıldığında bu uyarıyı tekrarlıyordu.

    YanıtlaSil
  2. Mekanik sistemin ömrü uzundur ama bakım gereklidir. Elektronik ürünlerin bileşen ve ısıdan dolayı ömürleri ekonomik derecede değildir. Bu yüzden Mekanik DİSK kullanıyorsanız. 7-10 yılı geçmiş diskleriniz varsa önemli veriler kaydetmeyin.Yenisi ile değiştirin.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bilgiler bunlar. Daha iki hafta önce smart beni uyardigi icin diskimi degistirdim. Ve 1 hafta sonra sansima disk hakkaten tikir tikir etmeye basladi ve bozuldu... S.M.A.R.T candir.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.