23 Kasım 2015 Pazartesi

KOLAY SOYULAN KESTANE NASIL PISIRILIR?

EVİNİZDE LEZZETLİ VE SOYULMASI KOLAY KESTANE PİŞİRMENİN KOLAY-PRATİK YOLLARI VE PÜF NOKTASI

Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki;Bahsi geçen konu tamamen evimizde denenmiş yöntemi içermektedir.Lezzetine kefiliz..
MALZEMELER:

  • 1 Kg Kestane
  • 2 Litre su
  • 1 meyva bıçağı

YAPILIŞI:Öncelikle Kestaneleri bir güzel yıkıyoruz ve bir meyva bıçağı ile ortalarından dairesel bir şekilde çiziyoruz.
Püf noktası:Çizilmiş kestaneleri üstlerini örtecek kadar su dolu bir kab içine yerleştirerek yaklaşık 2 saat kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu işlem kestanelerin kabuklarından kolayca ayrılmalarını sağlayacaktır.

Daha sonra kestanelerin suyu süzülerek ızgara teli içinde olan bir fırın tepsisine diziyoruz  220 C (Santigrat) derecede yaklaşık 15-20 dakika TURBO FIRINDA pişiriyorsunuz.Kestanelerin kabukları hafifçe siyahlanana kadar pişirmeye devam ediniz. Daha sonra sıcak servis edilmek üzere bir porselen kaba dizerek servis ediniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.