24 Eylül 2016 Cumartesi

LG 25.000 TL OLED TV



LG'nin IFA 2016'da da sergilediği Signature serisi OLED TV modellerinin amiral gemisi 65 inçlik OLED65G6V modelini, LG'nin davetiyle deneyimleme fırsatı yakaladık.

OLED'in en büyük avantajı olan inceliği sonuna kadar kullanan LG, sadece cam üzerine 65 inçlik OLED paneli yerleştirmiş. Giriş çıkış portları ise alt kısımdaki soundbar'ın arkasında yer alıyor.

4.2 formunda toplamda 60 watt gücünde ses sistemiyle beraber gelen televizyon, başarılı bir ses deneyimi sunuyor.

OLED panel ve Dolby HDR Vision

Televizyon pazarına baktığımızda OLED panellerin yaygın bir şekilde kullanılmadığını görüyoruz. Bir şekilde arka aydınlatmaya ihtiyaç duyan LED, IPS gibi teknolojiler yerine OLED paneller gerçek siyah rengini verebiliyor ve herhangi bir arka aydınlatmaya ihtiyaç duymuyorlar. 

İşte bu avantaj bizlere sonsuz kontrast, gerçek siyah, daha keskin görüntü, daha hızlı geçişler ve arkada oluşan ışık kaçaklarının yaşanmaması gibi özellikler sağlıyor. Tıpkı OLED kullanan telefonlarda bizlere sunulan avantajlar gibi.

LG Signature OLED65G6V, HDR 10 desteğinin yanında Dolby HDR Vision desteğine de sahip. Özellikle Netflix'in yapımlarında ve yeni Dolby filmlerinde kullanılan HDR Vision teknolojisi, görüntü deneyimini çok daha ileri seviyeye taşıyor.

WEB OS 3.0 ile etkileyici kullanım

WEB OS'a özel Netflix uygulamasını firma ile beraber geliştiren LG, Dolby HDR Vision teknolojisini destekleyen filmleri otomatik bir biçimde algılıyor ve televizyonla uyumlu bir hale getirebiliyor. 4K videoları da başarılı bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

Akıllı kumandasıyla beraber akıllı telefonları bile yönetebildiğiniz OLED65G6V, WEB tarayıcı tarafında da bilgisayarlara yakın bir performans sunuyor. 

OLED65G6V fiyatı

24.999 TL fiyata sahip olan 65 inçlik modeli deneyimledikten sonra çektiğimiz video ile sizleri baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.