22 Mart 2017 Çarşamba

GOZ ALTI MORLUKLARI NASIL GECER?




Göz altı morlukları nasıl geçer?

Gözaltı morluklarının nedenleri nelerdir?

- Genetik
- Cildinizi gözaltınızda daha ince olması
- Gözaltı çukurlarınızı derin olması
- Yaşlılık
- Yorgunluk
- Uykusuzluk / Düzensiz uyku
- Aşırı Stres
- Yetersiz Beslenme /Alkol, sigara ve kafeinli içecekler tüketmek
- Kullanılan kalitesiz makyaj malzemeleri

Göz altı morlukları için uygulanan bazı tedavi yöntemleri şöyle;

Işık dolgu uygulaması: Kemik yapısı nedeniyle çukur olan gözaltlarını doldurmak için kolajen gibi kozmetik dolgu ürünleri kullanılıyor ya da kozmetik dolgu yerine vücudunuzun diğer bir bölgesinden yağ alınarak buraya enjekte edilir.

Mezoterapi :Vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve ilaçların gözaltı deri tabakasına verilmesi işlemidir.

Kimyasal peeling : Gözaltlarınız da üstte bulunan hasarlı deri katmanının yerine yeni derinin gelmesini sağlayan bir uygulamadır.

Blefaroplasti: Göz kapağı ameliyatı olan blefaroplasti ile alt ve üst göz kapakları ile göz çevresindeki deri toparlanır. Bu gözaltı morluklarının azalmasını sağlar.

Blefaroplasti: Göz kapağı ameliyatı olan blefaroplasti ile alt ve üst göz kapakları ile göz çevresindeki deri toparlanır. Bu gözaltı morluklarının azalmasını sağlar.

Göz altı morlukları için doğal çözümler

Salatalık kürü: 1 tane salatalığı kabuklarıyla beraber ince dilimler halinde halka olarak kesip gözlerinize koyabilirsiniz. 10dk bekletmeniz yeterli. Her gün yapabilirsiniz. Ya da kabuklarıyla beraber rendelediğiniz salatalığın suyunu buzdolabında bekletip pamuk yardımıyla soğuk olarak gözaltlarınıza ve göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. 15dk bekletip yıkayabilirsiniz.

Patates kürü: 1 patatesi halka şeklinde dilimleyip soğuk süte batırıp gözlerinize koyup 10dk bekletin. Taze nane yapraklarını ince ince doğrayıp soğuk sütün içine karıştırarak da bu sütü uygularsanız gözaltlarınız hem ferahlayacak hem de zamanla morluklar hafifleyecektir.

Domates kürü: 1/2 domatesin suyunu çeyrek limon suyuyla karıştırıp yine pamukla gözaltlarına uygulayıp 5dk sonra yıkayabilirsiniz. Gözaltı morlukları için birçok bakım önerisi mevcuttur. Aralarından yapımı kolay ve en etkili olanları sizlerle paylaştım. İçlerinden size uygun olan bir bakım kürünü uygulayabilirsiniz. 

Stresli ve yoğun iş yaşantısı, hayatın zorlukları, genetik etkenler, yetersiz beslenme, uykusuzluk, kalitesiz makyaj malzemelerinin kullanılması, yorgunluk ve ilerleyen yaş göz altlarının solgun, cansız görünmesine, hatta kimi zaman morarmasına yol açar.
Göz altı morlukları, kişiyi her zaman yorgun, sağlıksız ve daha yaşlı gösterir. Bu yüzden morluklara karşı evdeki doğal malzemelerle önlem almak gerekir.
Salatalık
Salatalık, göz altı morluklarına oldukça iyi gelen, doğal bir yöntemdir. Bir tane salatalığı dilimleyip gözümüzün üzerine koymamız yeterli. Göz kapaklarımızda 15 dakika beklettiğimiz salatalıklar gözaltı morluklarını tamamen silecektir.
Limon ve domates suyu
Yarım limon ve yarım domatesin suyunu sıkın ve akşamları uyumadan önce bir pamuk yardımıyla göz altlarına sürün. Geri kalan karışımı ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayın. Bu uygulamayı bir hafta boyunca yaptığınızda gözaltı morluklarından kurtulacaksınız.
Patates
Patatesi dilimleyin ve göz kapaklarınıza koyup 15 dakika bekletin. Her akşam bu uygulamayı yaparak kısa süre içinde gözaltı morluklarından kurtulabilirsiniz.
Kivi
Göz altı morlukları gidermede etkili olan doğal besinlerden birisi de kivi olmaktadır. Kiviyi dilimleyip gözlerinizin üzerine, göz kapaklarına ve göz altlarına gelecek şekilde yerleştirip 10-15 dakika bekletin.
Soğuk su ve buz
Soğuk su, göz altlarının rahatlamasına ve morlukların hafiflemesine yardım etmektedir.
Gözaltında morluk oluşmaması için alınacak önlemler
  • Protein, vitamin, mineral, kalsiyum ve demir açısından yeterli ve dengeli beslenin.
  • Düzenli olarak beslenin ve özellikle de kahvaltıyı kesinlikle atlamamak gerekiyor.
  • Günde en az 7 saat uyuyun.
  • Akşamları uyumadan önce gözaltı kremi, nemlendiricisi kullanın. Gözaltı kremleriniz mutlaka A, C, E vitamini ve retinol içermelidir.
  • Bol su için.
  • Uzun süre televizyon ve bilgisayar başında durmayın, küçük molalar verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.