5 Ekim 2012 Cuma

AGDAKI BILGISAYARLARIN IP VE BILGISAYAR ADLARINI-MAC ADRESLERI NASIL BULUNUR?


NetBScanner: 

Kullanıcı tanımlı IP aralığı içinde bir ağa bağlı tüm bilgisayarların bilgilerini görüntülemeyi sağlayan ücretsiz bir program.


NirSoft, Windows için son derece yararlı GUI ve CLI tabanlı programları geliştirdiği bilinir. NirSoft son zamanlarda hem deneyimli ve sıradan kullanıcılar için NetBScanner adlı bir yardımcı program yayımladı. Uygulama NetBIOS protokolü kullanılarak tanımlanan IP aralığındaki tüm ağa bağlı bilgisayarların ve cihazların IP Adresi, Bilgisayar Adı, Çalışma Grubu, MAC Adresi, Ağ Adaptörü Şirketi ve Ana tarayıcı ile ilgili bilgileri tarayarak görüntüler. Bir IP aralığı, sistem ve ağ yöneticileri tanımlayarak, yerel ağ (LAN) tarama yeteneği ile bir ağ üzerinde kolaylıkla tüm bağlı bilgisayarları izleyebilirsiniz.

Program ağ üzerinde bağlı istemcileri kontrol ederek IP adres aralığı alır, ama isterseniz elle de IP adresleri aralığını girebilirsiniz. Ayrıca, Tarama hızı kaydırıcıyı kullanarak Tarama Hızı’nı da ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz ayarları seçtikten sonra, tarama süreci çalıştırmak için OK butonuna tıklayın.

Tarama tamamlandığında, programın ana penceresinde, ağa bağlı tüm bilgisayarları listeleyecektir. Tıpkı diğer Nirsoft araçları gibi, bir metin veya HTML dosyasına listeyi aktarabilirsiniz.. NetBIOS tarama, NetBIOS veri göndermek/almak için UDP bağlantı noktası olarak 137 portu kullanır ve eğer bu port engellenirse, bu IP adres aralığı taramak istediği zaman başarısız olacağını unutmayın...

 Veya program kullanmadan NetBios Prokolu üzerinden de Başlat+Çalıştır+cmd yaz gelen siyah ekrana dos (komut sistemi) net view yaz ve Enter'a bas bu işlem ağdaki bigsayar adlarını verir,eğer arp -a yazarsanız Ip adrslerini de görürsünüz.UDP bağlantı noktası 139 portunu kullanır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.