Sayfalar

15 Ekim 2012 Pazartesi

CABUK HASLAMA SIRKELI BIBER TURSUSU-HIZLI TURSU NASIL YAPILIR?


Haşlama biber turşusu tarifi

Malzemeler:

  • 2 kg yeşil biber(Çarliston veya sivri farketmez)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi(Koruk Suyu da olabilir)
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı veya zeytinyağı
  • 10 diş sarımsak
  • küçük bir demet maydanoz
  • tuz

Hazırlanışı ve Yapılışı:

Biberleri yıkayıp, saplarını kesip,ortadan ikiye kesiyor ama ayırmıyoruz, tepeden bitişik kalıyor,tencereye yarısına kadar su doldurup su kaynamaya başlayınca biberlerin bir kısmını tencereye atıp haşlıyoruz.
haşlanan biberleri delikli kepçe yardımı ile bir tepsiye çıkarıyoruz,kalan biberler içinde aynı işlemi tekrarlıyoruz.(Dikkat;Haşlama yaparken biberlerin çok fazla ölmememesi gerekir,diri kalmalılar)

 Biberler haşlanırken; biz diğer tarafta maydanozu ince ince kıyıp, sarmısakları soyup küçük küçük doğruyoruz ve bir kase içinde yağı, sirkeyi, tuzu, maydonuzu ve sarımsağı karıştırıyoruz.Biberlerin haşlama işi bitince bir tencereye ya da kapaklı bir kaba bir sıra biber dizip üzerine hazırladığımız karışımdan döküyoruz,malzemeler bitene kadar bu işlemi de tekrarlıyoruz.Bu işlen bittikten sonra bir cam kap içinde buzdolabında uzun süre saklayarak tüketebilirsiniz.

2 yorum:

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.