Sayfalar

5 Ekim 2012 Cuma

IYI BIR TURSU NASIL YAPILIR-TRAKYA USULU TURSU TARIFI?

IYI BIR TURSU NASIL YAPILIR-TRAKYA USULU TURSU TARIFI?

KIŞ HAZIRLIĞI-TRAKYA USULU TURSU TARIFIMIZ

PATLICAN TURSUSU:

TARİF SAHİBİ:GÜLFER IŞIKLI

Öncelikle iç malzemeleri verelim;

  • havuç
  • lahana
  • yesil ve kırmızı domates
  • maydonoz

Yularıda verilen malzemeler ince ince doğranıp bir kap içine konacak ve içine tuz atılacak.(Kaya Tuzu)

lezzetli patlican 

nasıl yapılır?
 Daha sonra patlicanlar alaca soyulup bir kapta bir miktar haşlanacak.


 
Haşlamış olduğumuz patlicanların içine daha önceden tuzlayıp beklettiğimiz malzemeler doldurularak pamuktan yapılmış ip vasıtasıyla bağlanarak bidon içine dizilecek.



Bidon içine dizilen malzemelerin içine de kapta ince ince doğranan malzemelrin suyu ilave edilecek.


En üst kapak kısmına da yarı haslanmış kereviz yaprakları konarak serin bir ortamda olması için bekletilecek...


Afiyet olsun efendiiim...


En lezzetli turşuyu kurmak için önerilerimiz;
   
Lezzetli ve kıvamında turşu kurmak için ilk önce sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerekiyor.

Turşular kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmeli. Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın. Zira turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin. Ekim ayında havaların ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir. Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur. Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin. Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın. Bunun nedeni ise turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.