KIŞ
HAZIRLIĞI-TRAKYA USULU TURSU TARIFIMIZ
PATLICAN TURSUSU:
TARİF SAHİBİ:GÜLFER IŞIKLI
Öncelikle iç malzemeleri verelim;
- havuç
- lahana
- yesil
ve kırmızı domates
- maydonoz
Yularıda verilen
malzemeler ince ince doğranıp bir kap içine konacak ve içine tuz
atılacak.(Kaya Tuzu)
Daha sonra patlicanlar alaca soyulup bir kapta bir miktar haşlanacak.
Haşlamış olduğumuz patlicanların içine daha önceden tuzlayıp beklettiğimiz
malzemeler doldurularak pamuktan yapılmış ip vasıtasıyla bağlanarak bidon içine
dizilecek.
Bidon içine dizilen malzemelerin içine de kapta ince ince doğranan
malzemelrin suyu ilave edilecek.
En üst kapak kısmına da yarı haslanmış kereviz yaprakları konarak serin bir ortamda
olması için bekletilecek...
Afiyet olsun efendiiim...
En lezzetli turşuyu kurmak için önerilerimiz;
Lezzetli ve kıvamında turşu kurmak için ilk önce sebzelerin körpe ve turşu
kurmaya uygun olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca naylon bidon yerine cam kavanoz veya
kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerekiyor.
Turşular kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum
veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmeli. Turşu satın alırken
ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın. Zira
turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise
küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin. Ekim ayında havaların
ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir. Bu eksilen su zamanla turşu
suyunun kokmasına neden olur. Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin.
Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın. Bunun nedeni ise
turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.