9 Ekim 2012 Salı

NASIL IYI TATIL YAPILIR-DINLENDIRICI TATIL TUYOLARI?


Tatilde kendi kendinize “çok iyi zaman geçirme” baskısı yaratmaktansa bazı basit taktikleri uygulayarak stressiz bir tatil geçirebilirsiniz. İşte, rahatlayarak ve dinlenerek geçireceğiniz bir tatil için  7 metot...

Alışkanlıklarınızı sürdürün
Tatilde olsanız da hayatınızdaki bazı alışkanlıkların dışına çıkmayın. Çünkü rutini sürdürmek, stresli hissetmekten kendinizi alıkoymanıza yardım eder. Örneğin, geç saatlere kadar uyumak size günün büyük bir kısmını çöpe atmak gibi geliyorsa, kendinizi daha az stresli hissedeceğiniz, hem de tatil aktivitelerinize zaman ayırabileceğiniz şekilde bir uyanma ve uyuma saati planı yapın.

Derin nefes alın
Nefes almaya odaklanmak, zihninizi kurcalayan sıkıntılardan kurtulmak için önemli bir yöntem. Yavaş, derinden bir diyafram nefesi alarak karnınızı şişirin ve bırakın. Böyle 5-10 dakika nefes alıp vermek, kan basıncınızı, kalp ritminizi düşürmeye yardım eder ve zihninizi temizler. Tüm bunları sadece nefesinize odaklanıp başka hiçbir şey düşünmeyerek ve nefesin ciğerlerinize dolup dışarı çıkışını dinleyerek başarabilirsiniz.

Pozitif olana odaklanan
İlişkinizde ve hayatınızın diğer alanlarında pozitif düşüncelere odaklanmaya çaba harcamak, tatilinizi daha doyurucu hale getirir. Zihninizde koşuşturan negatiflikleri azaltın ve pozitif düşünceleri davet edin. “Olumlu ifadeler” bilinçaltını etkilemek ve aksiyonu tetiklemek için defalarca tekrar edilen cümleciklerdir. Pozitif düşünceleri çağırmak için inançla, dikkatle, duygu katarak mantra’ları tekrarlayın.

Stres provokatörlerini ayırt edin
Sizde endişe yaratan stres kaynaklarını tespit edin. Kontrol edemediğiniz stres yaratan şeyler ve durumların farkına varmak, stresinizi atmanızı kolaylaştırır.

E-posta kontrolüne limit getirin
Tatilde laptop’unuzla ya da telefonunuzla sürekli e-postalarınızı kontrol eder bir halde olmak, dinlenmenize tamamen engel olur. Bunun için sadece günün belli zamanlarını ayırın, sürekli mail hesabınız açık durmasın.

Mail hesabınıza ofis dışında olduğunuzu bildiren otomatik mesaj bırakın. Ancak zaman zaman e-postalarınızı kontrol ederek acil bir durum olup olmadığını kontrol edin. Acil bir şey olmadığı sürece cevap yazmak zorunda değilsiniz. Tüm tatilinizi sosyal medyada da geçirmek size yorgunluk ve stres olarak geri dönecektir. Tatilden tam verim almak için sosyal medyada zaman geçirmektense arkadaşlarınıza ve ailenize zaman ayırın.

Fiziksel aktivitelerle meşgul olarak rahatlayın
Hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi meşgul edecek aktivitelerleuğraşmak, zihninizi dinlendirmenize ve stresinizi atmanıza yardım eder. Örneğin plajda kitap okumak, su sporları yapmak sizi rahatlatabilir.

Aromaterapinin gücünden yararlanın
Yaz kokularını taşıyan losyon, jel, çay ya da mumlarla tatilinizi çok daha rahatlatıcı hale getirebilirsiniz. Turunçgil kokusu içerikli spreyler, yağlar ya da mumlarla kendinizi çok daha gevşemiş ve günlük aktivitelerin meşguliyeti arasında sakinleşmiş hissedersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.