Kornişon-Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Özellikle kış aylarında yemeklerin yanında çok fazla aranılan turşulardan sizlere en çok beğenilen ve hayır denilemiyen salatalık turşusunun nasıl yapıldığının bilgilerini paylaşıyoruz.Eğer siz de kendi turşunuzu kendiniz yapmak istiyorsanız bu işe salatalık turşusundan başlayabilirsiniz:)
Bu tarifin en büyük özelliği turşunuzun kısa süre içinde
hazır olması. Yani iki hafta sonra turşunuz sofralarınızda yer alabilir. Tabi salatalığın cinsine göre bu süre biraz uzayabilir de. İki hafta sonra turşunuzun kapağını açıp bir adet salatalığın tadına bakmak işinizi garantiye almanızı sağlar, istediğiniz kıvama geldiyse artık afiyetle tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 kg orta boy kornişon
- 1,5 çay bardağı tuz
- 1,5 çay bardağı sirke
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 avuç çiğ nohut
- 4-5 diş sarımsak
- sıcak su
Yapılışı:
Salatalıkların sapları çok uzunsa ayıklayıp, güzelce yıkayın. Ardından 5 litrelik bir cam kavanozun dibine ilk olarak nohut, sarımsak, tuz ve şekeri koyun. Üzerine salatalıkları çok yer kaplamamasına dikkat ederek belli bir düzende sıralayın. Sıralama işlemi bitince sirkeyi ve kavanoz tamamen dolana kadar sıcak suyu salatalıkların üzerinden dökün. Salatalıkların yukarı çıkmaması için, en üste bir küçük kase ya da tabak koyup ağırlık yapmasını sağlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapatın ve zaman zaman taşma yapabilme olasılığına karşı altına bir tabak yerleştirip olması için beklemeye başlayın. Döktüğünüz su zamanla bulanıklaşacaktır, bu kavanozun dibine koyduğumuz nohutun mayalanmasından ve salatalıkların artık kıvama gelmeye başlamasından dolayı olur. Merak edip iki haftadan önce kavanozun kapağını açmayın.
Afiyet olsun.
Etiket:salatalık turşusu, turşu yapımı, turşu, salatalık turşusu yapılışı, salatalık turşu tarif, yemek tarifleri, turşu tarifi, kornişon, turşu kurmak, yemek, kornişon turşusu, turşusunu kurmak, badem salatalık, turşular, salatalık turşusu tarifi, kornişon salatalık turşusu, yemek tarifleri kornişon turşu, sirkeli salatalık turşusu, salatalık turşu yapımı, turşu yapılışı, çengelköy salatalık turşusu, salatalık turşusu yapımı, salata tarifleri, kornişon turşu tarifi, biber turşusu, çengelköy salatalığı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.