Hamilelikte bakım
Hamilelik döneminde kadın vücudunun her zamankinden daha fazla bakım istediği bir gerçek.
Uzmanlar, hamilelik esnasında anne adayların bedenlerine göstereceği ilginin, doğum sonrası eski formlarına kolayca dönmeye yardımcı olacağını belirtiyor.
Kadınların, hamilelik döneminde karşılaştıkları hormonal değişimlerden olumsuz etkilenmemeleri için ciltlerine daha fazla özen göstermeleri gerekiyor.
Yüz için kullanılan günlük bakım ürünlerinden temizleme losyonu ve toniğin yanında, cildi en az haftada bir kez eksfoliye etme şart!
American Academy of Dermatology’nin araştırmalarına göre; hamile kadınların yüzde 90'nından fazlası, sürecin 6. ve 7. aylarında çatlaklarla karşılaşıyor. Bu nedenle, kullanılacak bakım kremleri cilt sarkmalarının ve çatlakların oluşumunu azaltıyor.
Hamilelik boyunca güneşe dikkat
Bu özel dönemde güneşe çıkmak hem bebek hem de anne adayı açısından oldukça önemli. Ancak onun da “güneş kremi” gibi bir şartı var!
Hamilelikte dişler de zarar görebilir
Kalsiyum ihtiyacından dolayı dişler ve diş etleri zarar görebilir. Hormonal değişimler, diş etlerinin kabarmasını ve kolay kanamasına neden olur. Bu nedenle dişleri düzenli fırçalamak ve kalsiyum alımını aşağıda tutmamak gerekiyor.
Hamilelikte çatlak göğüsler
Bu dönemde göğüsler şişer ve ister istemez çatlaklar oluşur. Buna önlem olarak, ılık duştan sonra nemlendirici krem sürülebilir.
Hamilelik her yönüyle dikkat ve bakım isteyen bir süreç. Sağlıklı bir bebek sahibi olmanın yanında, annenin de kendine özen göstermesi arzulanan ve gözardı edilmemesi gereken bir nokta. Hamilelikte ve sonrasında anneleri en fazla üzen konuların başında ise fazla kilolar ve cilt problemleri (çatlaklar) geliyor.
Hamilelik sırasında vücudun her geçen gün genişlemesiyle birlikte gerginliğini kaybeden ciltte kuruma, elastikiyetin kaybolması ve hassasiyet görülür. Özellikle göğüsler, karın ve baldırlar en fazla etkilenenlerdir.
Doğumdan sonra vücudun deforme olmaması için hamilelik sırasında çok uzun süren ve çok sıcak banyolardan kaçınmak gerekiyor. Eğer bundan vazgeçemiyorsanız, hiç olmazsa çıkmadan önce ılık bir duş alıp bebeği rahatlatın. Aslında yalnızca ılık bir duş en uygunudur.
Duş sırasında cildi fazla gerip parlatmamaya çalışarak, hafif yağlı bir sabun ve on beş günde bir gomaj'la (gomaj, vücut için bir tür keseleme görevini yerine getiren bir kremdir; bu kremi vücuda uyguladıktan sonra masajla oğuşturarak, eski, ölü hücrelerin atılması sağlanır) cildi yumuşatmak gerekir. Arada bir yapılacak hafif kese, kan dolaşımını arttırır. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiğinizde günlük vücut bakımınız bitmiş demektir.
Çatlaklara Karşı Uygulanacak Strateji
Çatlaklar alt derinin elastikiyetini ve hormonal dengesini kaybetmesiyle oluşur. Fakat gerçekte henüz hiç kimse çatlak olgusunun gerçek sebebini ve bazı kişilerde niçin oluşmadığını bilmemektedir. İşin ilginç yönlerinden biri de eğer sık hamilelik söz konusu değilse, çatlakların 25 yaşından genç olanlarda daha sık rastlanmasıdır. Ani ve çok kilo almalar, durumu daha da kötüleştirebilir.
Çatlaklara esmer ve kumrallarda daha az rastlanır. Önce kırmızı, daha sonra sedefimsi bir cilt altı yarası oluşumu ile belirginleşen çatlakların özellikle oluştuğu yerler göğüsler, karın bölgesi ve kalçalardır. Çatlakların her ne kadar daha ziyade hamileliğin son üç ayında oluştuğu söylense de, bu ancak kann bölgesi için geçerli olup, ilk haftalardan itibaren büyümeye başlayan göğüsler için değildir.
Tabii ki tüm bunlara karşı önlemler de yok değildir. Mücadeleye ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi sonuç alınır. Hamileliğin ilk aylarından itibaren söz konusu vücut bölgelerine çatlak kremlerini tatbik etmeye başlayın. İyice nüfuz ettirecek kadar vakit ayırın ve bunu doğuma kadar sürdürün. Bir tek gün bile atlamayın. Kremden tasarruf etmeyin.
Alt deri lifleri ne kadar yumuşak olursa, o kadar kırılgan olurlar. Bu yüzden fazla ve çabuk kilo almamaya çalışın. Şansınızı daha da arttırmak için üçüncü aydan itibaren, her altı haftada bir vücut masajı yaptırın. Bu hücrelerin daha iyi beslenmesini sağlayıp artıkların atılmasını kolaylaştıracaktır. Yalnız dikkat! Masaj mutlaka elle yapılmalıdır.
Göğüsler
Hormonal etki altında çok hızlı büyüyen göğüslere, biraz can yaksa bile özel göğüs toniği ile hafifçe masaj yapılmalıdır. Toniği genişçe boyun ve omuzlara kadar tatbik edin. Çünkü göğüslerin etrafinı da kuvvetlendirmek gerekir. Daha sonra, dairesel hareketlerle çatlak kremini göğüs başlarına gelmeyecek şekilde uygulayın. Sıkı olmayan fakat sağlam sütyenleri tercih etmelisiniz.
Eğer göğüsleriniz fazla büyürse, sütyeni gece de takmaya devam edin. Ancak göğüslerin büyümesi düzenli olmadığı için önceden sütyen almayın. Bebeği emzirmeyi düşünüyorsanız, son ayda önden fermuarlı veya çıtçıtlı bir sütyen alın.
Hamilelik döneminde cilt çok hassastır. Dolayısıyla tahrişlerden kaçınırı. Doğumdan sonra şişkinliği inmiş olan karın bölgesi, inceltici ve kuvvetlendirici etkilere sahip kremlerle beslenmelidir.
Bu, söz konusu bölgeyi daha kısa zamanda kendine getirecektir. Eğer bebeğinizi emziriyorsanız aynı bakımı göğüslerinize de göstermelisiniz. Çünkü göğüsler emzirme sırasında süt gelirken devamlı büyür ve küçülürler.
Etiketler: bakım, bakım kremleri, çatlak göğüsler, Cilt bakımı, cilt çatlakları, cilt çatlaklarını önlemek, cilt güzelliği, cilt sarkmaları, cilt sarkmalarını önlemek, cilt sorunları, eksfoliye etmek, formda kalmak, Güzellik, hamilelik çatlakları, hamilelik dönemi, hamilelikte cilt bakımı, hamilelikte diş sağlığı, temizleme losyonu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.