EVİNİZDE LEZZETLİ VE SOYULMASI KOLAY KESTANE PİŞİRMENİN KOLAY-PRATİK YOLLARI VE PÜF NOKTASI
Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki;Bahsi geçen konu tamamen evimizde denenmiş yöntemi içermektedir.Lezzetine kefiliz..
MALZEMELER:
YAPILIŞI:Öncelikle Kestaneleri bir güzel yıkıyoruz ve bir meyva bıçağı ile ortalarından dairesel bir şekilde çiziyoruz.
Püf noktası:Çizilmiş kestaneleri üstlerini örtecek kadar su dolu bir kab içine yerleştirerek yaklaşık 2 saat kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu işlem kestanelerin kabuklarından kolayca ayrılmalarını sağlayacaktır.
Daha sonra kestanelerin suyu süzülerek ızgara teli içinde olan bir fırın tepsisine diziyoruz 220 C (Santigrat) derecede yaklaşık 15-20 dakika TURBO FIRINDA pişiriyorsunuz.Kestanelerin kabukları hafifçe siyahlanana kadar pişirmeye devam ediniz. Daha sonra sıcak servis edilmek üzere bir porselen kaba dizerek servis ediniz.Afiyet olsun
Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki;Bahsi geçen konu tamamen evimizde denenmiş yöntemi içermektedir.Lezzetine kefiliz..
MALZEMELER:
- 1 Kg Kestane
- 2 Litre su
- 1 meyva bıçağı
YAPILIŞI:Öncelikle Kestaneleri bir güzel yıkıyoruz ve bir meyva bıçağı ile ortalarından dairesel bir şekilde çiziyoruz.
Püf noktası:Çizilmiş kestaneleri üstlerini örtecek kadar su dolu bir kab içine yerleştirerek yaklaşık 2 saat kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu işlem kestanelerin kabuklarından kolayca ayrılmalarını sağlayacaktır.
Daha sonra kestanelerin suyu süzülerek ızgara teli içinde olan bir fırın tepsisine diziyoruz 220 C (Santigrat) derecede yaklaşık 15-20 dakika TURBO FIRINDA pişiriyorsunuz.Kestanelerin kabukları hafifçe siyahlanana kadar pişirmeye devam ediniz. Daha sonra sıcak servis edilmek üzere bir porselen kaba dizerek servis ediniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.