KIRMIZI PANCAR ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Pancarları temizleyip yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Bir tencerede yağı eritelim. İncecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine yeterince su ilave edelim. Pancarın rengini koruması için kaynayan suya tuz atalım ve pancarı ekleyelim. 40 dakika kadar kaynatalım. 1 bardak su ile boza kıvamına getirdiğimiz mısır ununu çorbanın içine azar azar dökelim. Çorba piştikten sonra acı biberi ilave edelim ve 5 dakika kadar daha kaynatalım. Sıcak olarak servis edelim
MALZEMELER
- 1 Bağ Kırmızı pancar
- 1 Su bardağı mısır unu
- 1 Baş soğan
- 1 Acı biber
- 4 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pancarları temizleyip yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Bir tencerede yağı eritelim. İncecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine yeterince su ilave edelim. Pancarın rengini koruması için kaynayan suya tuz atalım ve pancarı ekleyelim. 40 dakika kadar kaynatalım. 1 bardak su ile boza kıvamına getirdiğimiz mısır ununu çorbanın içine azar azar dökelim. Çorba piştikten sonra acı biberi ilave edelim ve 5 dakika kadar daha kaynatalım. Sıcak olarak servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLANACAKTIR.